Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

17 mei: Technet op bezoek bij Rollema

dinsdag 17 mei 2022 - 17:10 tot 20:30

Schieweg 76, 2627 AN Delft (Parkeren aan de overzijde van de Schieweg waar voldoende ruimte is!)

Rollema

Op 17 mei zijn we te gast bij de Rollema Groep in Delft. Rollema, sinds 1860, is een echt familiebedrijf. Gestart in oud Den Haag en sinds 1996 gevestigd in Delft, waar ook de hoofdvestiging is. Rollema is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de technisch logistieke partner in Nederland en België, en werkt vanuit diverse technisch logistieke steunpunten. Rollema verzorgt het transport, de installatie en het onderhoud van oa vending machines, ticket automaten en toegangssystemen, geldautomaten (Geldmaat wie kent ze niet?) kluizen en brandkasten, medische- en fitnessapparatuur en regelmatig kunst. Mede-aandeelhouder Ingrid Rollema is zelf kunstenaar.

 

Lionite

Een tweede presentatie wordt gegeven door jong en nieuw lid van Technet, Lionite Technology. Lionite Technology ontwikkelt elektronica van prototype tot eindproduct. Lionite is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek en combineert elektronica, mechanica en informatiesystemen voor allerlei toepassingen, met name in de industrie. Je kunt bij Lionite terecht voor elke fase van de productontwikkeling, voor zowel hardware als software. Tot de klanten behoren Qing, Capgemini en Service Highway.

 

19 april: 2 nieuwe leden stellen zich voor in Cafe If Then

dinsdag 19 april 2022 - 17:15-20:00

Cafe If Then, De Groene Haven 282, 2627 CD, Delft (betaald parkeren rondom pand)

Op dinsdag 19 april 2022 houden we weer een reguliere bijeenkomst en dit keer krijgen jullie twee interessante en vooral ook inhoudelijke presentaties voorgeschoteld van 2 kersverse nieuwe leden van Technet: Terraindex en Spectral Industries.

TerraIndex
Wij geloven dat kwalitatief bodemonderzoek de basis vormt voor een verantwoorde realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten. Betrouwbare resultaten zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van de bevolking en een goed georganiseerd proces waarborgt de veiligheid van de onderzoekers. Met TerraIndex helpen we 250 adviesbureaus in binnen en buitenland met het automatiseren en digitaliseren van hun werkprocessen.

We zijn net verhuist naar een nieuwe locatie in ‘Nieuw Delft’. Naast kantoor openen we binnenkort ook een koffiebar “If Then”, dat zich richt op flexwerken en kennisdelen. Op deze avond geven we alvast een voorproefje en vertellen we over de speciale combinatie.

Spectral Industries
De wereldwijde vraag naar grondstoffen stijgt en zal de komende decennia blijven stijgen. Tegelijkertijd worden we steeds afhankelijker van grondstoffen uit landen met regimes met een dubieuze reputatie. Het is dus van economisch, politiek, maar zeker ook ecologisch belang dat Nederland en de EU steeds meer zelfvoorzienend wordt op het gebied van grondstoffen. SPECTRAL Industries is een high-tech MKB dat laser gebaseerde sensoren ontwikkeld die in de hele grondstoffen waardeketen worden ingezet om processen te optimaliseren en verbeteren. Onze sensoren helpen mijnbouwbedrijven bij het efficiënter maken van materiaalwinning, staalbedrijven hun productie te optimaliseren en recyclebedrijven beter afval te scheiden. Hierdoor wordt het makkelijker om rendabel in Europa de grondstof waardeketen te sluiten, op weg naar een volledig duurzaam gebruik van onze natuurlijke materialen.

 

6 april: Technet ALV bij Rossio

woensdag 6 april 2022 - 17:00-21:30

Restaurant Rossio - Oude Delft 78, 2611 CD Delft

Op woensdag 6 april a.s. houdt Technet haar jaarlijkse ALV in Rossio. Na het formele gedeelte is er een gezellig samenzijn onder het genot van een diner en drankjes. Let op, dit is een event voor uitsluitend leden van Technet Delft!

 

 

22 maart – Technet op bezoek bij Groen Agro Control

22 maart 2022 (LET OP: dit is de 4e dinsdag van maart!)

Groen Agro Control, Distributieweg 1, 2645 EG, Delfgauw (voldoende P-plaatsen op eigen terrein)

Het mag weer en we gaan ervoor: de eerste “live” bijeenkomst van Technet in 2022!!! We hebben er ontzettend veel zin in om elkaar weer te kunnen ontmoeten. En dat het dan ook nog bij gewaardeerd lid, Groen Agro Control (GAC), maakt het alleen maar nog leuker. We krijgen uitleg over de technieken die GAC toepast en een rondleiding in het bedrijf met de laboratoria. Naast GAC zal ook Sendot een presentatie geven over haar activiteiten. Een korte beschrijving van beide bedrijven vind je hieronder.

 

Groen Agro Control

De activiteiten van Groen Agro Control zijn een unieke combinatie van technisch gerichte dienstverlening en expertise gericht op bedrijven op het gebied van tuinbouw, handel in groente en fruit en voedselveiligheid. De verbinding tussen laboratoriumanalyses en specifieke expertise van specialisten resulteert in de ontwikkeling van effectieve en innovatieve oplossingen. De dienstverlening is gefocust op twee centrale thema’s: (1) Optimalisatie van productie en kwaliteit (2) Optimalisatie van voedselveiligheid.

Bert van Tol zal ons meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar van zijn bedrijf, en ons meer vertellen over de nieuwste ontwikkelingen. Bert is ook nauw betrokken, initiatienemer, investeerder bij Sendot.

 

Sendot

Sendot Research is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van opto-chemische, optische sensoren gebaseerd op fluorescentie. Deze sensoren worden momenteel vooral toegepast in de agri-markt. Zowel de zuurstofsensor (gebaseerd of fluorescentie quenching) maar zeker ook de fotosynthese sensor worden meer een meer toegepast/ingezet bij de optimalisering van teelt strategieën om daarbij een zo laag mogelijk energieverbruik te kunnen realiseren. De zuurstofsensor wordt ook gebruikt voor metingen in het wortelmilieu (een relatief onontgonnen gebied). Ook een pH en een CO2 sensor gebaseerd op dit principe zijn in ontwikkeling. Sendot research ontwikkelt ook sensor platforms voor derden. Momenteel staan naast een intensieve applicatie ontwikkeling, ook de ontwikkeling van een tweede generatie sensor platform centraal waarbij vooral de efficiëntie van de meting (batterijduur) maar ook de draadloze ontsluiting van de data hoog op de agenda staan.

 

In zijn presentatie zal Arie kort ingaan op de principes en de toepassing van de Sendot sensoren. Kijk alvast op de website: www.sendot.nl

 

De Euro onder de Loep

15 februari, 16:45 uur

online

Theo Wolters neemt ons op zijn eigen uitgesproken wijze mee, naar het land van de euro en het Europese beleid hieromtrent.
Met dit onderwerp heeft dan deze online bijeenkomst weer alles in zich om stof op te doen waaien.
In deze online sessie zal Theo zijn eigen onderzoek naar de euro toelichten en ingaan op de volgende kernvragen:

De euro-muntunie als ramp voor Nederland en Europa
1. Wat kost de euro ons?
2. Wat doet de euro met onze koopkracht en met de Zuid-Europese economieën?
3. Hoe kan de euro voortbestaan?

De bijeenkomst zal online plaatsvinden. Na aanmelden ontvangt u de link voor deelname.

« Eerste ‹ Vorige 1 4 5 6 7 8 15 Volgende › Laatste »