Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

6 april: Technet ALV bij Rossio

woensdag 6 april 2022 - 17:00-21:30

Restaurant Rossio - Oude Delft 78, 2611 CD Delft

Op woensdag 6 april a.s. houdt Technet haar jaarlijkse ALV in Rossio. Na het formele gedeelte is er een gezellig samenzijn onder het genot van een diner en drankjes. Let op, dit is een event voor uitsluitend leden van Technet Delft!

 

 

22 maart – Technet op bezoek bij Groen Agro Control

22 maart 2022 (LET OP: dit is de 4e dinsdag van maart!)

Groen Agro Control, Distributieweg 1, 2645 EG, Delfgauw (voldoende P-plaatsen op eigen terrein)

Het mag weer en we gaan ervoor: de eerste “live” bijeenkomst van Technet in 2022!!! We hebben er ontzettend veel zin in om elkaar weer te kunnen ontmoeten. En dat het dan ook nog bij gewaardeerd lid, Groen Agro Control (GAC), maakt het alleen maar nog leuker. We krijgen uitleg over de technieken die GAC toepast en een rondleiding in het bedrijf met de laboratoria. Naast GAC zal ook Sendot een presentatie geven over haar activiteiten. Een korte beschrijving van beide bedrijven vind je hieronder.

 

Groen Agro Control

De activiteiten van Groen Agro Control zijn een unieke combinatie van technisch gerichte dienstverlening en expertise gericht op bedrijven op het gebied van tuinbouw, handel in groente en fruit en voedselveiligheid. De verbinding tussen laboratoriumanalyses en specifieke expertise van specialisten resulteert in de ontwikkeling van effectieve en innovatieve oplossingen. De dienstverlening is gefocust op twee centrale thema’s: (1) Optimalisatie van productie en kwaliteit (2) Optimalisatie van voedselveiligheid.

Bert van Tol zal ons meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar van zijn bedrijf, en ons meer vertellen over de nieuwste ontwikkelingen. Bert is ook nauw betrokken, initiatienemer, investeerder bij Sendot.

 

Sendot

Sendot Research is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van opto-chemische, optische sensoren gebaseerd op fluorescentie. Deze sensoren worden momenteel vooral toegepast in de agri-markt. Zowel de zuurstofsensor (gebaseerd of fluorescentie quenching) maar zeker ook de fotosynthese sensor worden meer een meer toegepast/ingezet bij de optimalisering van teelt strategieën om daarbij een zo laag mogelijk energieverbruik te kunnen realiseren. De zuurstofsensor wordt ook gebruikt voor metingen in het wortelmilieu (een relatief onontgonnen gebied). Ook een pH en een CO2 sensor gebaseerd op dit principe zijn in ontwikkeling. Sendot research ontwikkelt ook sensor platforms voor derden. Momenteel staan naast een intensieve applicatie ontwikkeling, ook de ontwikkeling van een tweede generatie sensor platform centraal waarbij vooral de efficiëntie van de meting (batterijduur) maar ook de draadloze ontsluiting van de data hoog op de agenda staan.

 

In zijn presentatie zal Arie kort ingaan op de principes en de toepassing van de Sendot sensoren. Kijk alvast op de website: www.sendot.nl

 

De Euro onder de Loep

15 februari, 16:45 uur

online

Theo Wolters neemt ons op zijn eigen uitgesproken wijze mee, naar het land van de euro en het Europese beleid hieromtrent.
Met dit onderwerp heeft dan deze online bijeenkomst weer alles in zich om stof op te doen waaien.
In deze online sessie zal Theo zijn eigen onderzoek naar de euro toelichten en ingaan op de volgende kernvragen:

De euro-muntunie als ramp voor Nederland en Europa
1. Wat kost de euro ons?
2. Wat doet de euro met onze koopkracht en met de Zuid-Europese economieën?
3. Hoe kan de euro voortbestaan?

De bijeenkomst zal online plaatsvinden. Na aanmelden ontvangt u de link voor deelname.

Uitgesteld: 16 november – Technet op bezoek bij I-EM Delft

t.b.d.

Schiehallen, Schieweg 15, Hal N2, 2627AN, Delft (ingang naast De Koperen Kat)

Technet Delft bezoekt op 16 november Innovatiecentrum Energie & Mobiliteit, I-EM Delft.

De Campus I-EM Delft wordt 11 november officieel gelanceerd en we krijgen als Technet een exclusieve rondleiding met toelichting bij een aantal projecten op gebied van de energietransitie. We zijn te gast bij Accenda een van de initiatiefnemers die ons zal meenemen in de wereld van de energietransitie en een toelichting zal geven bij de ambities van de Campus I-EM Delft. Campus I-EM Delft (Innovatiecentrum Energie & Mobiliteit) staat voor kennisontwikkeling en kennisdisseminatie in het kader van energietransitie. I-EM is geheel gericht op samenwerking met educatiecentra (onderwijs), overheid en bedrijfsleven. Het optimaliseren van de onderwijskolom ‘Techniek’ en Leven Lang Leren zijn daarbij belangrijke ambities. Met bijdragen van MRDH (Metropoolregio Rotterdam/Den Haag), gemeenten en partners wil I-EM Delft de organisatie versterken en de flexibilisering van educatie stimuleren en faciliteren.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje op de website: https://i-emdelft.nl/

Locatie Schiehallen, Schieweg 15, Hal N2, 2627AN, Delft (ingang naast De Koperen Kat)

3 november: Mini-ALV – introductie nieuw bestuurslid Arjan van Rijsbergen

3 november 2021 - 17:00-22:00

Restaurant Rossio - Oude Delft 78, 2611 CD Delft

Op 3 november a.s. bij Rossio in Delft. Aanleiding is het voorstellen van ons nieuwe bestuurslid Arjan van Rijsbergen maar we hebben ook nog wat andere puntjes die we graag met jullie delen (zie agenda). Na de ALV gaan we nog een hapje eten bij Rossio, dus we combineren weer het nuttige met het aangename!

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 6 12 Volgende › Laatste »