Skip to content

Onze Leden

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Leden

Ad maas

SPECTRAL Industries

SPECTRAL Industries is een hightech bedrijf dat unieke optische sensorsystemen ontwikkelt voor contactloze chemische analyse. Dit zeer robuuste en gevoelige instrumentenplatform wordt ingezet voor veeleisende industriële toepassingen die variëren van mijnbouw tot recycling en materiaalverwerking. SPECTRAL realiseert nieuwe producten door academische en praktische kennis te combineren en intensief samen te werken met hightech partijen over de hele wereld.

Wetenschappelijke spectroscopie is een veelgebruikt hulpmiddel in laboratoria naast de productiefaciliteiten. Op basis van monstername wordt de productie door deze instrumenten gecontroleerd. SPECTRAL voorziet dat deze laboratoria overbodig zullen worden, aangezien de meeste analyses tijdens de productie in-line zullen plaatsvinden. Dit vereist geen nieuwe kennis – het vereist de ontwikkeling van instrumenten op basis van bestaande technologie die 24/7 kunnen werken in een ruwe omgeving.

Lees meer...
Herard buis

Buccaneer

We ondersteunen scale-ups, de industrie en de energietransitie door:

 • Mobiliseren van energie & offshore
 • Versnellen van innovatieve technologiebedrijven
 • Faciliteren van
  samenwerkingsverbanden door een grote impact mogelijk maken


We zitten er samen in. Succesvolle aanpassing van innovatieve technologie is gebaseerd op gecombineerde inspanning, op gebundelde kennis, co-creatie en teamprestaties. Samen realiseren we verandering en impact.

Lees meer...
wim stenfert kroese

ConSensor

ConSensor is de nieuwe standaard in betonsterktemeting. De geavanceerde betonsensor berekent op twee manieren de druksterkte van uithardend beton: volgens de methode van de gewogen rijpheid en die van de geleidbaarheid. De meetgegevens van deze methoden worden via het mobiele netwerk doorgestuurd naar internet. Alle projecten en metingen zijn realtime op een beveiligd webplatform te volgen op pc, tablet of smartphone. Belangrijke informatie wordt per sms verstuurd.

Lees meer...
lon de jong

DATAMAT

DATAMAT ondersteunt bedrijven bij innovatie op technisch en organisatorisch gebied. Primair aandachtsgebied is de natuurkunde en het gebruik van fysische technieken in specifieke toepassingen. Waar nuttig legt DATAMAT contacten binnen de kennisinfrastructuur.

Lees meer...
Sander Bisschop

Dekimo Experts Delft

Dekimo is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van elektronische diensten.  Dekimo levert ontwikkelingsdiensten en productiefaciliteiten:

 • ontwikkeling van elektronica & software
 • consultancy & detachering van personeel in elektronica & software
 • PCB-ontwerp / lay-out en EMC-metingen
 • serieproductie en montage van PCBA’s
 • mechatronische oplossingen
Lees meer...
hans mouthaan

Delfinix

Delfinix, voor het vervaardigen van onderdelen voor de fijnmetaalindustrie. Instrumentmaker Hans Mouthaan combineert ambachtelijk vakmanschap met moderne kennis en apparatuur.
Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het maken en verfijnen van optische instrumenten. Binnen Delfinix zet hij zijn deskundigheid, vaardigheden en machines in om klanten te adviseren over hun idee en ontwerp of om onderdelen en prototypes te vervaardigen.

Lees meer...
arjan wijdeveld

Deltares

Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken we aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. We richten ons voornamelijk op deltas, kustregio”s en riviergebieden. Omdat het beheer van deze dichtbevolkte en kwetsbare gebieden complex is, werken we nauw samen met overheden, ondernemingen, kennisinstellingen en universiteiten in binnen- en buitenland. Ons motto is Enabling Delta Life. Als toegepast kennisinstituut is Deltares succesvol als haar kennis wordt verzilverd in en voor de samenleving. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de kennis en de adviezen.

Lees meer...
karel zelisse

Delft Measurement Systems

Delft Measurement Systems ontwerpt en ontwikkelt meetsystemen voornamelijk voor industriële toepassingen.

Vakgebieden zijn:

• Weerstands- en optische monitoren voor de vacuümindustrie;

• Analoge elektronica;

• Sensor ontwerp;

• Wervelstroomsensoren;

• Optische sensoren (dichtheid, spectroscopie en confocaal);

• Turn key systeemontwikkeling;

• Macintosh OSX-softwareontwikkeling.

Lees meer...
hugo vos

Demcon

Demcon is een high-end technologieleverancier van producten en systemen. In een wereld waarin techniek in toenemende mate een rol speelt bij het oplossen van hedendaagse maatschappelijke vraagstukken, ondersteunt Demcon opdrachtgevers met een breed scala aan competenties. Als system supplier kan Demcon de hele behoefte van de klant afdekken, van eerste idee en concept, tot prototyping, industrialisatie en (serie)productie. Daarnaast ontwikkelt Demcon eigen producten en wordt er middels een innovatieprogramma geïnvesteerd in zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Demcon is ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 gecertificeerd.

Lees meer...
marcel van wijk

EduQuipment

Eduquipment ondersteunt organisaties in de techniek als het gaat om onderwijs, arbeidsmarkt, netwerk en ontwikkeling.

Lees meer...
edward maloney

Everest Coatings

Everest Coatings is opgericht in 1996 als spin-off van het Laboratorium voor Inorganische Chemie van de TU Delft. Hoofdactiviteit van Everest Coatings is de ontwikkeling en productie van keramische coatings. Coatings worden aangebracht door middel van Chemical Vapour Deposition (afhankelijk van type coating, temperatuur depositietraject). Naast keramische coatings kunnen ook metaalfilms worden aangebracht. De ontwikkeling van nieuwe coatingmaterialen en -toepassingen vindt plaats volgens de specifieke wensen van de klant (tailor made).

Lees meer...
ferry toth

Exalon

Uw ontwikkelingspartner voor explosieveilige instrumenten, analoge elektronische ontwerpen, intelligente sensoren en interfaces.

Exalon Delft adviseert, ontwikkelt en produceert explosieveilige (ATEX) meetinstrumenten voor toeleveranciers van de proces, petrochemische en tankopslagindustrie.

Lees meer...
theo wolters

Fabrique Invent

Fabrique Invent ontwerpt innovatieve producten voor de consument en de professionele markt. In onze ontwerpen streven we naar een optimale balans tussen vorm, produceerbaarheid, functionaliteit en kostprijs. Realistisch en maakbaar.

Lees meer...
Emo van Halsema

Felan Innovations

Felan Innovations richt zich op het ontwikkelen van nieuwe sensoren en meetsystemen voor de voedings-, agro- en biotech-industrie, altijd in combinatie met wiskundige modellering en data-analyse met behulp van geavanceerde machine learning en AI-tools. Felan Innovation heeft een sterk partnerschap met Datamole in Praag (www.datamole.cz) voor alle data-gerelateerde zaken (cloudopslag, dataplatform, gebruikersinterfaces, data-analyse tools).

Lees meer...
Tom Santegoeds

Femto Engineering BV

Femto Engineering is een ingenieursbureau uit Delft dat gespecialiseerd is in de mechanica. Femto biedt sinds 1997 oplossingen voor vraagstukken die spelen bij de ontwikkeling van producten en constructies. Met een gedegen kennis en jarenlange ervaring in verschillende branches, zijn alle kwaliteiten in huis om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware bedrijven van advies te voorzien. Vermoeiingsberekeningen, knik- en eigenwaardeproblemen, producten van composiet of rubber materiaal, niet-lineaire analyses met contact, plasticiteit of grote vervormingen behoren tot de toepassingen van het brede scala van succesvol afgeronde simulatieprojecten. Sinds enkele jaren legt Femto zich ook toe op het uitvoeren van CFD-simulaties aan computerkasten (koeling), warmte wisselaars, airducting in galleys, klotsende vloeistoffen in tanks en het gedrag van schepen in water.

Daarnaast is Femto Engineering hèt adres in de BeNeLux voor geavanceerde CAE-software van Siemens PLM Software, wereldmarktleider op het gebied van PLM-software. Welke simulaties u ook wilt uitvoeren, Femto heeft een oplossing die door middel van de bekende pre-postprocessor Femap wordt aangestuurd en NX Nastran als solver. Uiteraard verzorgt Femto ook ondersteuning en trainingen op maat voor een gedegen en effectief gebruik.

Lees meer...
bert nagtegaal

FME

FME mobiliseert en verbindt de technologische industrie en de samenleving voor elke vraag of uitdaging waarop technologie het antwoord is. We gaan voor een toekomstbestendige wereld, met welzijn en welvaart, waarin iedereen meedoet

Lees meer...
Jeroen moerman

Fontijne Presses BV

Fontijne Presses BV – gevestigd in Delft, Nederland – is een gespecialiseerde en hooggewaardeerde fabrikant van platenpersen voor veelal laboratorium- en R&D-toepassingen. Vandaag heeft Fontijne Presses een installed base van meer dan 2.000 platenpersen over de hele wereld.

Fontijne Presses streeft ernaar om de best mogelijke laboratorium platenpersen te bouwen. Daarbij wil Fontijne Presses dat de pers voldoet aan alle vereisten die eigen zijn aan de specifieke toepassing waar de pers voor zal ingezet worden. Het is ons doel om enkel producten te leveren die voldoen aan de allerhoogste kwaliteits- en betrouwbaarheid normen. Maar wij doen wel veel dingen anders. Dat bereiken we door gebruik te maken van de modernste technieken en door volop te blijven inzetten op onderzoek en ontwikkeling, vernieuwing. Onze klanten verwachten dat onze persen probleemloos functioneren, zodat hun eigen productie-, ontwikkelings- en kwaliteitsprogramma’s zo efficiënt mogelijk en zonder onderbreking kunnen verlopen. Fontijne Presses wil maximaal tegemoetkomen aan deze verwachting.

 

Lees meer...
monique martens

Gemeente Delft

In 2040 loopt Delft in Nederland voorop als het gaat om innovatie en technologie. Binnen de regio en de Randstad is Delft speciaal. Technisch onderwijs, technische bedrijven, kennisbedrijven en onderzoeksbedrijven zitten dicht bij elkaar. Ze profiteren zo van elkaars kennis en ervaringen. Het maakt ook dat er werk is voor mensen met alle soorten opleiding. In woonwijken komen meer bedrijfjes. En waar vooral bedrijven staan, meer woningen. Zo ontstaan levendige wijkeconomieën. 

Lees meer...
bert van tol

Groen Agro Control

De activiteiten van Groen Agro Control vormen een unieke combinatie van technisch georiënteerde dienstverleningen waarmee de Tuinbouw En AGF sector met raad en daad terzijde wordt gestaan. Binnen onze groep vindt bundeling plaats van inhoudelijke kennis en technieken, waardoor effectieve oplossingen en toepassingen ontwikkeld worden.

Groen Agro Control onderscheidt zich door een doelgerichte instelling en vakkennis van de medewerkers. Op basis van de nieuwste inzichten en technieken worden adviezen, expertises en innovaties ontwikkeld. Door de ontwikkelingen en keten-integratie in de sector neemt ook de behoefte toe aan de objectieve metingen en specialistisch advies dat Groen Agro Control aanbiedt.

De werkzaamheden van Groen Agro Control zijn gegroepeerd rond twee centrale thema’s: (1) optimale productie en kwaliteit en (2) optimale voedselveiligheid. De missie van Groen Agro Control is om met onze expertise onze klanten optimaal te laten presteren. Onze drijfveren zijn zaken te begrijpen, te structureren en resultaten te behalen. De onderstaande introductiefilm geeft een goede indruk van ons laboratorium en onze diensten.

Lees meer...
nico persoon

Haagse Hogeschool

Let’s change. You. Us. The world. Dat is de uitnodiging van De Haagse Hogeschool aan iedereen. We zetten onze studenten in hun kracht om de wereld, waarin zij leven, te veranderen en te verbeteren. Maar dat lukt alleen als we dat samen doen, zelf groeien en zo mee veranderen. Want wie betrokken is bij de uitdagingen in de wereld waarin we leven en daarin kritisch rondkijkt en vooruitkijkt, weet dat we nieuwe antwoorden nodig hebben. Die vinden we sneller als we continu elkaars inzichten, vaardigheden en technieken delen en leren toepassen.

Lees meer...
harry de groot

HDG

HDG geeft high-tech bedrijven meer omzet door techniek en commercie te verbinden. Ik ken beide werelden; ik ben een verkoper die veel verstand van techniek heeft en een technicus die veel kan verkopen. Voorkom dat uw kansrijke product in de techniek blijft steken of niet aan de man gebracht kan worden. Maak meer klanten, die ook blijven kopen.

HDG adviseert en voert uit. HDG werkt. Ook nu.

Lees meer...
Robert Jan Vreeburg

HedoN

HedoN is een innovatief, energiek en multidisciplinair bedrijf dat sinds 1979 in samenwerking met haar klanten hightech elektronica producten ontwikkelt en produceert. HedoN is toonaangevend als expert op het gebied van inductietechnologie, elektromagnetische compatibiliteit, power elektronica en meet- en regeltechniek. Wij beheersen zowel de analoge en digitale elektronica en zijn actief in de groene energie transitie, draadloos verhitten en laden, (motor) besturingen, en IoT..

Gevestigd op het Delftechpark – in het hart van de toptechnologieregio Delft – is HedoN dicht bij zijn oorsprong gebleven en omringd door technisch talent.

Als u op zoek bent naar een team van enthousiaste engineers, die ervaring, kennis, flexibiliteit en eigenaarschap combineren om te voldoen aan uw product eisen in precisie elektronica waaronder inductietechnologie die eenvoudig te gebruiken is tegen de laagste totale kosten, dan is HedoN bij uitstek uw technology partner.
Lees meer...
Dammes Nienhuis

Dammes Techniek

Sinds 2004 maakt en repareert Dammes Techniek van alles technisch. Het is een kleine eenmans werkplaats in de binnenstad van Delft die ik, Dammes, in mijn eentje run. Tegenwoordig bedien ik voornamelijk de professionele vluchtsimulatormarkt. Daarvoor doe ik veel electronica- en (fijn)mechanische reparaties van originele vliegtuigonderdelen. Ook maak ik verbeterde vervangingsonderdelen en unieke oplossingen hiervoor. Partners hierin zijn Muller Simulation Consultancy BV (NL) en Brite-Air (USA).

Lees meer...
Kees van den Bos

Hukseflux Thermal Sensors BV

Hukseflux Thermal Sensors, opgericht in 1993, richt zich op innovatie in thermische metingen. Wij ontwikkelen, fabriceren kalibreren en verkopen hoge kwaliteit sensoren en instrumenten voor het meten van warmtestroom, zonnestraling, thermische geleiding en straling van andere warmtebronnen. De belangrijkste instrumenten zijn, warmtestroom sensoren, meetsystemen voor thermische geleiding, pyranometers en netto stralingmeters. Onze instrumenten worden toegepast in wetenschappelijk onderzoek, meteorologie, zonne-energie en verschillende andere industrieën

Lees meer...
Bert Monna

Hyperion Technologies B.V.

Hyperion is actief sinds 2013 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geminiaturiseerde, hoogwaardige en slimme componenten voor kleine satellieten en satellietplatforms voor complete missies. Dit omvat zowel hardware als software. Hyperion volgt de filosofie om de best-in-class producten aan zijn klanten over de hele wereld aan te bieden, waarbij hij krabt aan de grenzen van het fysiek mogelijke binnen het bereik van miniaturisatie.

Lees meer...
Niels hokke

Zero Energy Development

Zero Energy Development of kortweg ZED is een business-to-business leverancier van IoT-oplossingen. Met meer dan 30 jaar gecombineerde onderzoekservaring in draadloze en batterijloze technologieën, stelt ZED ondernemingen in staat om het potentieel van de volgende generatie IoT-toepassingen te benutten.

Van grootschalig voorspellend onderhoud tot precisielandbouw, of van eeuwigdurende weerstations tot voorraadbeheer. ZED is gespecialiseerd in het aanpassen van oplossingen op basis van de behoeften van de klant en helpt bij een naadloze integratie in bestaande systemen.

Door de energie uit de omgeving te halen, hebben de oplossingen van ZED geen batterijen nodig, waardoor zowel de materiaal- als de onderhoudskosten aanzienlijk worden verlaagd. Deze verlaging van de kosten maakt nieuwe grootschalige toepassingen mogelijk.

Lees meer...
Job Kneppers

Job Kneppers

Job Kneppers Ontwerp & Realisatie is een ontwerpbureau waar mechanische en elektronische oplossingen worden ontworpen en uitgevoerd. De kracht van het bureau ligt op productontwikkeling, engineering en brede technische expertise in combinatie met een eigen machinepark. Door de beschikbaarheid van dit eigen machinepark is het mogelijk om gevonden oplossingen snel en betrouwbaar te realiseren en te evalueren en bij gebleken geschiktheid verder te produceren. In nauwe samenwerking met opdrachtgevers wordt unieke laboratorium- en testapparatuur, gereedschap en productmechanisatie ontworpen en gebouwd. Hierbij zijn vakkennis, snelheid, maatwerk, kostprijs en creativiteit succesfactoren bij iedere opdracht. Job Kneppers heeft een vaste klantenkring opgebouwd met zowel kleine bedrijven als multinationals.

Lees meer...
Johannes Bakker

Lencon Engineering BV

Bent u op zoek naar een partner die u volledig kan ontzorgen met het ontwikkelen van een nieuw product? Dan bent u bij Lencon aan het juiste adres. Wij ontwerpen, ontwikkelen en assembleren voor en leveren producten aan  zowel start-ups als multinationals. Of we zetten onze specialisten in om bij u op locatie projecten te ondersteunen.

Wij bij Lencon geloven in het creëren van van technologische vooruitgang. Zo blijven onze klanten niet alleen de concurrentie een stap voor, maar ontwikkelen zij ook producten die zinvol zijn.

Lees meer...
David van Lennep

Lenntech

Lenntech Water Treatment Solutions is een ontwerp- en productiebedrijf dat tal van industrieën bedient.

Sinds 1993 leveren we innovatieve en duurzame oplossingen voor verschillende toepassingen en processen van waterbehandeling, hergebruik van afvalwater en membraanscheiding.

Ons brede scala aan technologieën en uitgebreide knowhow in alle watergerelateerde sectoren garanderen u een kostenefficiënte oplossing die voldoet aan uw waterkwaliteitseisen.

Lees meer...
Nynke daane

MMID

MMID is een internationaal productontwikkelingsbureau met ruim 75 werknemers, verdeeld over vier locaties in Nederland en Duitsland. We zijn ervan overtuigd dat florerende mensen de basis vormen voor het ontwikkelen van excellente en verantwoordelijke producten. De producten die MMID ontwikkelt hebben een lange levensduur, zijn winstgevend en bieden toegevoegde waarde aan alle gebruikers.

Lees meer...
Anton Montagne

Montagne

Anton Montagne (Leiden, 1953) studeerde elektrotechniek aan het Haags Instituut voor Toegepaste Wetenschappen en aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 1984 zijn masterdiploma behaalde. In 1983 trad hij in dienst bij Philips Semiconductors in Nijmegen, waar hij analoge geïntegreerde schakelingen voor audio en videotoepassingen. Bij Philips zette hij ook opleidingen op het gebied van analoge elektronica op. In 1986 was hij medeoprichter van het productontwikkelingsbedrijf Product Partners, waar hij vele analoge ontwerpen op het gebied van instrumentatie uitvoerde. In 1989 werkte hij samen met Catena Microelectronics, de Technische Universiteit Delft en het Instituut voor Micro-elektronica in Stuttgart mee aan de ontwikkeling van een intensieve training waarin veel onderwerpen van analoge informatieverwerking aan de orde kwamen. Sinds 1997 werkt hij als zelfstandig adviseur, trainer en ontwerper op het gebied van analoge elektronica. Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft hij in Europa vele opleidingen gevolgd op het gebied van analoge elektronica.

Anton Montagne is de uitvinder van verschillende patenten op het gebied van IC-technologie, MEMS-technologie, sensortechnologie en zeer stabiele X-tal oscillatoren.

Lees meer...
Herman van der Vegt

NPK

Een sterke partner in de ontwikkeling, het ontwerp en de realisatie van zeer uiteenlopende producten, dat is npk design. Strategische advisering en conceptontwikkeling, strikte productontwikkeling, engineering en supply management behoren tot het dienstenpakket. Op essentiële aanvullende gebieden wordt samengewerkt met partners; enerzijds op het gebied van technologie, purchase en realisatie, en anderzijds op het gebied van marketing en sales.

Het bureau staat bekend om zijn innovatiekracht, originaliteit, kennis, precisie en pragmatische aanpak. Juist de combinatie van innovatiekracht, creativiteit en systematisch werken levert hoge toegevoegde waarde voor opdrachtgevers. Onze aanpak heeft geleid tot eenvoudig te produceren oplossingen waarmee producten zich onderscheiden op de professionele- en consumentenmarkt. 

Lees meer...
Guus van der kaaden

OnlinePatents BV

OnlinePatents is een bedrijf op het gebied van intellectuele eigendom (IE), waarbij duidelijke communicatie voorop staat, we meedenken met de klant, en voor de lange termijn relatie gaan en niet voor de korte termijn opdracht.

Lees meer...
Jan Westra

Priva

Priva is een sleutelspeler op het gebied van geautomatiseerd klimaat- en procesbeheer.

Doel van ons bedrijf is op efficiënte en duurzame wijze een comfortabel, gezond en prestatiebevorderend groei- en werkklimaat te scheppen, waardoor uw organisatie productief en competitief blijft.

Priva heeft wereldwijde expertise in de agrarische sector (bedekte tuinbouw) én in de gebouwde omgeving (building intelligence in commerciële/industriële gebouwen). De kennis en ervaring in beide markten versterken elkaar en leiden tot de beste oplossingen voor elke situatie.

Kennis, innovatiedrang en service. Alles voor een bestendige groei van uw bedrijf.

Lees meer...
Hans keuken

Process Design Centre

Process Design Center (PDC) is een technologieleverancier in procesontwikkeling en integratie.

Het ontwikkelen van processen is een uitdagende en belangrijke taak, die een cruciale impact heeft op het uiteindelijke fabrieksontwerp en de kosten.

Process Design Center heeft bewezen dat door toepassing van PROSYN® en andere gestructureerde tools & methodes het mogelijk is om kosten- en energiebesparingen tot wel 20 – 50% te realiseren!

PDC en PROSYN® kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor uw projecten.

Lees meer...
Luke van Wensveen

ProProduct

ProProduct b.v. (onderdeel van de Else groep) is een ontwerp- en realisatiebedrijf en manifesteert zich al bij 50 jaar in de kunststof- en metaalketen. Waneer u een nieuw of vernieuwd product op de markt wilt brengen, is ProProduct uw partner.

 

Wij leveren klantgerichte producten aan zeer diverse markten. Wij ontwerpen en produceren onder andere medische instrumenten, tuinbouwproducten, verpakkingen, beveiligingsapparatuur en producten voor de recreatie.

ProProduct biedt de gehele keten aan van ontwerp tot realisatie. Dankzij onze ontwerp- , engineering- en productiecapaciteiten kunnen wij overzicht houden over het gehele creatieproces. Samen met onze klanten houden wij ons continue bezig met het ontwikkelen, verbeteren, innoveren en produceren van producten. Onze flexibele bedrijfsstructuur is hierbij een belangrijk voordeel. Samengevat is ProProduct: klantgericht, actief in de kunststof- en metaalketen, flexibel, innovatief, breed ingesteld en bovendien op zoek naar samenwerkingsverbanden om een win-win situatie te creëren.

Lees meer...
Nanne Meijerink

Radex Bacinol

Radex verhuurt sinds 1992 op flexibele wijze kantoorruimtes. Middenin het hightech hart van Delft, naast de Technische Universiteit (TU Delft), ligt het Radex Innovation Centre. Een full-service bedrijfsverzamelgebouw. Radex slaat de brug tussen het bedrijfsleven en de universiteit. Niet voor niks wordt het ook wel de hightech broedplaats genoemd.

Sterke punten zijn:

 • kantoorruimten van 5, 22, 30 en 100 m2
 • kortlopende huurcontracten [1 jaar]
 • balie- en telefoonservice
 • kennisintensieve uitstraling van TU-wijk
 • zeer snelle internetverbinding
 • vergaderruimten
Lees meer...
Bipin Taneja

Southern Cross

Southern Cross is een solo-praktijk gericht op octrooirechten. Voor andere IP-rechten werkt het samen met externe beoefenaars die deskundig zijn op hun eigen gebied (zoals handelsmerken of geschillen).

Southern Cross omvat een praktijk die gebieden bestrijkt waar techniek en natuurwetenschappen samenkomen. De beoefenaar ervan, Bipin Taneja, werkt ook aan machinebouwgerelateerde en in computers geïmplementeerde uitvindingen.

Lees meer...
Richard Visee

SystematIC Design

SystematIC ontwikkelt analoge en mixed-mode geïntegreerde schakelingen en levert ontwerpdiensten zoals haalbaarheidsstudie, systeem- of IC-architectuuronderzoek, circuitontwerp en -simulatie, lay-outgeneratie en verificatie en gieterijkeuze. Beide oprichters zijn senior IC-ontwerpexperts en al meer dan 25 jaar actief in de halfgeleidercirkel. Gevestigd in het DelfTech-park in Delft, Nederland, werkt het bedrijf nauw samen met de Technische Universiteit Delft en ondersteunt het promovendi en trainees om betrokken te blijven bij de nieuwste ontwerpmethodologieën en -technologieën. Met SystematIC’s solide technische achtergrond, unieke aanpak en eerlijke manier van omgaan met een uitdaging, ervaren klanten een sfeer van technische competentie en motivatie.

Lees meer...
Titus Riemersma

TangibleApp

We zijn zeer gespecialiseerd in tactiele softwareontwikkeling.

Naast multi-touch interfaces zoeken we naar alle mogelijke manieren om een ​​daadwerkelijke interactie met de virtuele wereld te creëren, waarbij we proberen een natuurlijke, intuïtieve synergie te bereiken om mensen die in de virtuele wereld opereren sterker te maken.

Lees meer...
Tibor Kuitenbrouwer

Timeman

TimeMan is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve hardware- en softwareoplossingen en -diensten.

Kerndiensten:

De focus van de services staat hieronder:
Ontwikkeling van IoT en ICT-oplossingen
Analoog-gemengde modus IC-ontwerpprojectbeheer
Software ontwikkeling
Laag vermogen sensorontwerp
LoRa productontwikkeling

Ervaring
TimeMan heeft ruime ervaring op het gebied van IC-design voor diverse applicaties met verschillende technologieën en ervaring met hardware en software ontwikkeling op diverse platformen.

Softwareproducten

TimeMan heeft softwareapplicaties ontwikkeld op verschillende platforms op basis van specifieke klantvereisten. Enkele voorbeelden zijn hieronder opgesomd:
KMS: een kant-en-klaar, feature-rijk kennisbeheersysteem voor het veiligstellen van onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten met een unieke Multi-Dimensional-Tag-zoekfunctionaliteit.
TimeMan: een op cloud computing gebaseerde tijdregistratie-oplossing voor het bijhouden van uren besteed aan projecten en tak

Lees meer...
peter wellens

TU Delft

De TU Delft is een internationaal toonaangevend instituut op het gebied van technisch-wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, en waarin kennisoverdracht steeds een belangrijk aandachtspunt vormt. Deze kennisoverdracht vindt o.a. plaats naar het bedrijfsleven, grote industriën, MKB, technostarters en kent diverse vormen:
– contractonderzoek en onderwijs
– kortlopende projecten
– stages, afstudeerprojecten, trainingen
– uitwisseling van mensen (human resources)
– gebruik van (test)faciliteiten e.d.

Lees meer...
Luuk van Langen

Viazym BV

ViaZym levert producten en diensten die leiden tot optimaal gebruik van enzymen.

Enzymen zijn eiwitten die zeer efficiënt en selectief chemische reacties katalyseren. Toepassingen van enzymen liggen in de productie van hoogwaardige chemicaliën en voedingsmiddelen en in de diagnostiek (biosensors).

De tolerantie voor de werkcondities en levensduur van het enzym zijn sterk afhankelijk van de formulering ofwel de hechting van het enzym aan een dragermateriaal (immobilisatie). Daarnaast voorkomt immobilisatie contaminatie van het product/ proces met het enzym en wordt recycling van het enzym mogelijk. ViaZym ontwikkelt een technologieplatform voor de hechting van enzymen aan materialen ter verbetering van zowel de eigenschappen van het enzym als het materiaal.

Klanten kunnen bij ons terecht voor de custom immobilisatie van enzymen ter verhoging van de stabiliteit en activiteit. Daarnaast wordt een serie geïmmobiliseerde versies van veelgebruikte industriële enzymen ontwikkeld voor catalogus verkoop.

Het chemisch lab van ViaZym verzorgt procesontwikkeling en optimalisatie van enzymatische processen. Dit varieert van enzymscreening tot proof of principle van enzymatische syntheses van (chirale) chemicaliën.

Lees meer...
Ronald Ruizenaar

Van Essen Instruments BV

Van Essen Instruments werd in 1938 opgericht door Cornelis van Essen in Delft. Cornelis was elektronica-ingenieur van beroep en had interesse in de ontwikkeling van instrumentatie.

Vanaf het begin ligt de focus van Van Essen Instruments bij het ontwikkelen van watergerelateerde instrumenten nooit veranderd. In het begin produceerde Van Essen klantspecifieke apparatuur: soms slechts één, soms slechts een kleine productiebatch van 5 stuks, maar vanwege de vraag naar standaardisatie van producten, vooral op het gebied van elektronica en mechanica, besloot Van Essen zich aan te passen en te veranderen het bedrijfsmodel.

Begin jaren negentig begon Van Essen met het aanbieden van standaard watergerelateerde apparatuur, zoals stand-alone dataloggers, die gebruik maakten van externe sensoren en flowmeters voor open kanalen. Van Essen was een van de eerste bedrijven die een getijmeetsysteem voor de Rotterdamse Haven ontwikkelde. In dit project werd telemetrie gebruikt. Telemetrie was erg geavanceerd voor zijn tijd en werd een belangrijke mijlpaal in de groei van Van Essen.

Sinds de introductie van de eerste Diver heeft Van Essen Instruments wereldwijd meer dan 200.000 dataloggers verkocht. Onze toewijding aan kwaliteit en prestaties heeft Van Essen Instruments tot een van de belangrijkste merken in de branche gemaakt.

Lees meer...
Erwin Mulder

VORtech

VORtech is een bureau van  wetenschappelijk programmeurs en toegepast wiskundigen. We bieden diensten aan voor het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van programmatuur waarin complexe berekeningen en simulaties centraal staan. Dat doen we voor veel verschillende toepassingsgebieden: watermanagement, procesindustrie, verkeersmanagement, olie-exploratie en milieumanagement. We werken meestal samen met experts uit het toepassingsgebied, waarbij wij de kennis van deze experts vertalen naar efficiente en robuuste rekenprogrammatuur. Een belangrijk deel van ons werk vindt plaats binnen langlopende service contracten, waarbij we op aanvraag werkzaamheden uitvoeren aan programmatuur van de klant.

VORtech is opgericht in 1997 en telt op dit moment ruim 20 medewerkers. Deze medewerkers hebben meestal een academische opleiding op het gebied van toegepaste wiskunde en wetenschappelijk programmeren. Circa de helft van de collega’s heeft ook een doctors-titel in die richting. We onderhouden goede contacten met diverse academische groepen op het gebied van toegepaste wiskunde en werken graag aan valorizatietrajecten.

Lees meer...
pascal van putten

VP Instruments

VPInstruments ontwikkelt, produceert en levert energie management systemen die inzicht bieden in perslucht- en gasverbruik. Perslucht is een van de duurste vormen van energie. Vaak wordt perslucht verspild door lekkages, inefficiente compressor regelingen, en door verkeerd gebruik en misbruik. VPInstruments biedt instrumenten met hoge kwaliteit en die gemakkelijk te gebruiken zijn, waarmee men het verbruik van zijn perslucht zichtbaar kan maken, lekkages vast kan stellen, de verdeling van het persluchtverbruik in kaart kan brengen en waarmee energy verliezen inzichtelijk worden gemaakt. Inzicht in persluchtverbruik of gasverbruik leidt tot kostenbewustzijn en draagt bij aan het realiseren van aanzienlijke besparingen.

Lees meer...
Wim Rollema

Rollema Transport BV

Onze focus op het grotere geheel maakt het mogelijk om de juiste keuzes te maken op weg daarnaartoe. Dat we logistiek, installatie en onderhoud combineren is voor ons dus ook vanzelfsprekend. Het stelt ons in staat zo effectief mogelijk te werken en zo veilig mogelijk onze klanten te ontzorgen. Vaak betreft het grote, zware objecten die op lastig te bereiken plaatsen geinstalleerd moeten worden of specialistische kennis vergen.

Lees meer...
Rik Knoppers

Somni Corporation B.V.

In de loop der jaren heeft het Somni-team verschillende op Fiber Bragg Grating (FBG) gebaseerde sensoren ontwikkeld die zijn afgestemd op de specifieke toepassing en behoeften van onze klanten.

 

We ontwikkelden sensoren voor druk, temperatuur, belasting, versnelling, tilt (hoek) en akoestiek (geluid). Elke sensorontwikkeling is uniek en vaak vragen onze klanten ons om de glasvezeltechnologie tot het uiterste te drijven.

We willen ofwel de top zijn wat betreft gevoeligheid en dynamisch bereik, of uitgedaagd worden door een product te leveren binnen extreme ruimte- of omgevingsbeperkingen.

Lees meer...

Ereleden

TU Delft

Gert Jan van den Berg

Buccaneer

Herard Buis

Felan innovations

Emo van Halsema

Job Kneppers Ontwerp & Realisatie B.V.

Job Kneppers

Process Design Center

Hans Keuken

Piet Vos

Piet Vos

Delft Measurement Systems

Karel Zelisse