Skip to content

Onze Leden

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bedrijven

TU Delft

De TU Delft is een internationaal toonaangevend instituut op het gebied van technisch-wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, en waarin kennisoverdracht steeds een belangrijk aandachtspunt vormt. Deze kennisoverdracht vindt o.a. plaats naar het bedrijfsleven, grote industriën, MKB, technostarters en kent diverse vormen:
– contractonderzoek en onderwijs
– kortlopende projecten
– stages, afstudeerprojecten, trainingen
– uitwisseling van mensen (human resources)
– gebruik van (test)faciliteiten e.d.

Lees meer...

Femto Engineering BV

Femto Engineering is een ingenieursbureau uit Delft dat gespecialiseerd is in de mechanica. Femto biedt sinds 1997 oplossingen voor vraagstukken die spelen bij de ontwikkeling van producten en constructies. Met een gedegen kennis en jarenlange ervaring in verschillende branches, zijn alle kwaliteiten in huis om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware bedrijven van advies te voorzien. Vermoeiingsberekeningen, knik- en eigenwaardeproblemen, producten van composiet of rubber materiaal, niet-lineaire analyses met contact, plasticiteit of grote vervormingen behoren tot de toepassingen van het brede scala van succesvol afgeronde simulatieprojecten. Sinds enkele jaren legt Femto zich ook toe op het uitvoeren van CFD-simulaties aan computerkasten (koeling), warmte wisselaars, airducting in galleys, klotsende vloeistoffen in tanks en het gedrag van schepen in water.

Daarnaast is Femto Engineering hèt adres in de BeNeLux voor geavanceerde CAE-software van Siemens PLM Software, wereldmarktleider op het gebied van PLM-software. Welke simulaties u ook wilt uitvoeren, Femto heeft een oplossing die door middel van de bekende pre-postprocessor Femap wordt aangestuurd en NX Nastran als solver. Uiteraard verzorgt Femto ook ondersteuning en trainingen op maat voor een gedegen en effectief gebruik.

Lees meer...

“Adésys is een fabrikant van elektronica, gespecialiseerd in producten en diensten voor meten, alarmeren en verbinden in kritische tot zeer kritische bedrijfsprocessen. In 1983 ontstond Adésys toen wij een innovatieve oplossing voor de tuinbouwsector en intensieve veehouderij ontwikkelden en daarmee een groot probleem voor de ondernemers in deze sector oplosten. Inmiddels is Adésys naast deze markten ook actief in de waterwereld, koelsector, gebouwbeheer en industrie. Kortom overal waar slimme producten nodig zijn voor meten, alarmeren en verbinden.

Daarnaast is Femto Engineering hèt adres in de BeNeLux voor geavanceerde CAE-software van Siemens PLM Software, wereldmarktleider op het gebied van PLM-software. Welke simulaties u ook wilt uitvoeren, Femto heeft een oplossing die door middel van de bekende pre-postprocessor Femap wordt aangestuurd en NX Nastran als solver. Uiteraard verzorgt Femto ook ondersteuning en trainingen op maat voor een gedegen en effectief gebruik.

Lees meer...

Leden

Gert Jan van den Berg

TU Delft

Kees van den Bos

Hukseflux Thermal Sensors B.V.

Hukseflux: Taking measurement to the next level.

Hukseflux Thermal Sensors, opgericht in 1993, richt zich op meetoplossingen voor de meest uitdagende toepassingen. Onze voornaamste expertise is het meten van warmteoverdracht en thermische grootheden als zonnestraling, warmtestroom en thermische geleiding. We ontwikkelen en leveren zowel sensoren als volledige meetsystemen, en bieden daarnaast engineering & consultancy diensten aan.

Het volledige productaanbod van Hukseflux sensoren en systemen wordt wereldwijd gedistribueerd. De meeste bekende instrumenten zijn warmtestroom sensoren, thermische geleiding meetsystemen, pyranometers en netto radiometers. Hukseflux producten als deze worden gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, meteorologie, zonne-energie en verschillende andere industrieën. Speciaal op maat gemaakte producten worden ontwikkeld in samenwerking met klanten via onze engineering & consultancy tak. Met onze laboratoriumfaciliteiten bieden we ook kalibraties en diensten op het gebied van materiaalkarakterisatie aan.

Onze onderneming is technologisch vooruitstrevend; we leveren next-level oplossingen en kwaliteitsproducten tegen een acceptabel prijsniveau. Indien wij u zelf geen goede oplossing kunnen aanbieden, vertellen we u wie dat wel kan. Onze onderneming heeft een lange termijn oriëntatie, en wij waarderen onze relatie met klanten, distributeurs en leveranciers.

Lees meer...
Aad Duijvestijn

Adesys

Adésys is gestart in 1983 als fabrikant van elektronica. Ons bedrijf is gevestigd te Wateringen en omvat ca. 30 gemotiveerde medewerkers. Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd wat klant-specifieke aanpassingen mogelijk maakt.

We zijn specialist in producten voor meten, regelen en alarmeren in de kritische bedrijfsprocessen. Sectoren waar Adésys onder andere actief is zijn:

 • agrarische sector (tuinbouw en intensieve veehouderij)
 • waterwereld (kwaliteit en kwantiteit bij waterschappen en drinkwater)
 • koelsector
 • industrie
 • gebouwbeheer
 • bewaking van mobiele installaties

Door goed te kijken naar de applicaties binnen deze markten zijn producten ontstaan die uitstekend inpasbaar zijn. De gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid van onze producten zijn de basis van ons succes. Ons bedrijf is ISO9001 en ISO27001 gecertificeerd.

Expertise

Alarmeren en verbinden in technische installaties op afstand

Producten

Adésys levert de producten in de regel via haar dealer-netwerk van elektrotechnische installatiebedrijven en handelsfirma’s. Zij installeren de producten en maken de benodigde instellingen. Ter ondersteuning van het dealer-netwerk heeft Adésys een gratis helpdesk. Wilt u dealer worden, meldt u dan hier aan.

Heeft u producten nodig voor:

 • Bewaking van kritische technische processen met een telefonische alarmmelder (SMS, semafoon, spraakberichten.)
 • Communicatie met technische installaties via een telefoonverbinding of internet
 • Het meten van procesgegevens en statussen in het veld met opslag en visualisatie in de Cloud
Lees meer...
Harry de Groot

HDG BV

HDG geeft high-tech bedrijven meer omzet door techniek en commercie te verbinden. Ik ken beide werelden; ik ben een verkoper die veel verstand van techniek heeft en een technicus die veel kan verkopen. Voorkom dat uw kansrijke product in de techniek blijft steken of niet aan de man gebracht kan worden. Maak meer klanten, die ook blijven kopen.

HDG adviseert en voert uit. HDG werkt. Ook nu.

I offer extensive commercial experience, surprising creativity and a firm technical background. High-tech and sales can be connected as I know both worlds; I am a sales man that understands technology and I am an engineer who knows how to make a sale.

Do not let you product get stuck in development or get shelved by lack of sales. Make more customers, and repeat-sales.

In a personal meeting of just 45 minutes you will get a clear outlook on more revenue and more profit.

Lees meer...
Emo van Halsema

Emo van Halsema

Micha Held

Held Design

Held Design is een ontwerpbureau dat zich heeft gespecialiseerd in de
volgende gebieden:

Project Management: Ontwikkelen van consumenten producten (FMGC)
Mechanica: Ontwerpen met nadruk op stijfheid en sterkte.
Functioneel Ontwerpen: Ontwerpen voor functionaliteit, maakbaarheid,
productie en transport.

Lees meer...
Lon de Jong

DATAMAT

DATAMAT ondersteunt bedrijven bij innovatie op technisch en organisatorisch gebied. Primair aandachtsgebied is de natuurkunde en het gebruik van fysische technieken in specifieke toepassingen.Waar nuttig legt DATAMAT contacten binnen de kennisinfrastructuur.

DATAMAT provides support to companies in innovation of technical processes and in organisational matters. Primary focus is on physics and the use of physical techniques in specific applications. Where useful DATAMAT assists in gaining access to the knowledge infrastructure.

Lees meer...
Pieter Kappelhof

Hittech Group

Hittech Multin BV is een system supplier waar ontwikkeling, engineering en assemblage op ruim 4.000 m2 in 1 organisatie bijeen zijn gebracht.
Door de samenvoeging van deze disciplines ontstaat synergie tussen denken en doen, tussen uitvinden en bouwen, tussen creativiteit en praktijk, tussen high-tech en betaalbaarheid.

De hoofdvestiging van Hittech Multin BV is gesitueerd in Delft. Hittech Multin BV heeft tevens een locatie in Winterswijk.

Hittech Multin BV maakt deel uit van Hittech Group BV, een groep van toeleveringsbedrijven met vele specialisaties, die tezamen als partner en verlengde werkplaats optreden voor OEM bedrijven.

Van ontwikkeling en engineering tot assemblage en eindtesten.
Hittech Multin BV verzorgt het.

Hittech Multin BV is a system supplier, where development, engineering and assembly are united in one organisation on premises with a size of some 4,000 m2.
The amalgamation of these disciplines results in synergy between thinking and acting, between inventing and building, between creativity and practice, and between high-technology and affordability.

Hittech Multin BV forms part of Hittech Group BV, a group of supply companies with many specialisations which together serve as a partner and extended workplace for OEM companies.

This all takes place from development and engineering, to assembly and final testing.
Hittech Multin BV will take care of it.

Lees meer...
Hans Keuken

Process Design Center

Job Kneppers

Job Kneppers Ontwerp & Realisatie B.V.

Wim Stenfert Kroese

ConSensor BV

Ontwikkelt een betonsterktesensor.

Lees meer...
Tibor Kuitenbrouwer

Timeman

TimeMan specializes in providing innovative hardware & software solutions and services.

Core services

The focus of the services is listed below:

 • IoT and ICT solution development
 • Analog-mixed mode IC design project management
 • Software development
 • Low power sensor design
 • LoRa product development

Experience
TimeMan has a broad experience in the area of IC-design for various applications with different technologies and experience in hardware and software development on various platforms.

Software products

TimeMan has developed software applications on different platforms based on specific customer requirements. Some examples are listed below:

 • KMS: a turn key, feature rich, knowledge management system for securing research and development results with a unique Multi-Dimensional-Tag-search functionality.
 • TimeMan: a cloud computing based time registration solution for keeping track of hours spent on projects and tasks.
Lees meer...
David van Lennep

Lenntech Water Treatment

Lenntech is een spin-off van de Technische Universiteit en richt zich sinds 1993 op industriele waterbehandeling. Wij ontwerpen, ontwikkelen en bouwen onze eigen systemen.

Lees meer...
Anouar Manders

senseIT

senseIT is een hightech bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van volautomatische 3D inspectiecellen. Onze systemen verrichten inline optische kwaliteitscontroles en/of driedimensionale metingen op de werkvloer. Controle door medewerkers komt nog veel voor maar is gevoelig voor menselijke fouten als gevolg van bijvoorbeeld vermoeidheid of verveling. Dit kan de beoordeling onvoorspelbaar en daarmee onbetrouwbaar maken. Onze producten zijn volledig geautomatiseerd waardoor de validering niet gevoelig is voor menselijke invloeden.

Expertise

3D-machine-vision

Producten

De val-IT Smart is een 3D inspectiecel en wordt veelvuldig gebruikt in de maakindustrie zoals bijvoorbeeld gieterijen, smederijen en hun vervolgprocessen. De val-IT smart maakt gebruik van laser triangulatie en meet componenten op een tiende van een millimeter nauwkeurig. Het systeem is perfect voor het valideren van grote, complexe objecten. Bij aanschaf van de val-IT smart leveren wij de volledige cel inclusief alles wat nodig is om de geautomatiseerde inspecties uit te voeren.

De val-IT Flex is een hightech inspectiecel die als basis gebruik maakt van de structured light methode. Dankzij de innovatieve fringe technologie is het  systeem in staat om een uiterst nauwkeurig en betrouwbaar meetresultaat op te leveren. De scanner is ideaal voor het scannen van componenten met afmetingen tot de grootte van een schoenendoos.

Lees meer...
Hans Mouthaan

Delfinix

Delfinix, voor het vervaardigen van onderdelen voor de fijnmetaalindustrie. Instrumentmaker Hans Mouthaan combineert ambachtelijk vakmanschap met moderne kennis en apparatuur.
Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het maken en verfijnen van optische instrumenten. Binnen Delfinix zet hij zijn deskundigheid, vaardigheden en machines in om klanten te adviseren over hun idee en ontwerp of om onderdelen en prototypes te vervaardigen.

Lees meer...
Erwin Mulder

VORtech

VORtech is gespecialiseerd in scientific software development, waarin diepgaande kennis van techniek, wiskundig modelleren, simulaties en informatica worden gecombineerd met een sterke klantgerichtheid. VORtech levert diensten op het gebied van ontwikkeling, optimalisatie, beheer en onderhoud van technisch-wetenschappelijke software, evenals hands-on advies op gebieden zoals data science, fintech en toegepaste wiskunde.

Expertise

software-ontwikkeling, toegepaste_wiskunde, data_science

Lees meer...
Peter Naessens

Adesys

Adésys is gestart in 1983 als fabrikant van elektronica. Ons bedrijf is gevestigd te Wateringen en omvat ca. 30 gemotiveerde medewerkers. Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd wat klant-specifieke aanpassingen mogelijk maakt.

We zijn specialist in producten voor meten, regelen en alarmeren in de kritische bedrijfsprocessen. Sectoren waar Adésys onder andere actief is zijn:

 • agrarische sector (tuinbouw en intensieve veehouderij)
 • waterwereld (kwaliteit en kwantiteit bij waterschappen en drinkwater)
 • koelsector
 • industrie
 • gebouwbeheer
 • bewaking van mobiele installaties

Door goed te kijken naar de applicaties binnen deze markten zijn producten ontstaan die uitstekend inpasbaar zijn. De gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid van onze producten zijn de basis van ons succes. Ons bedrijf is ISO9001 en ISO27001 gecertificeerd.

Expertise

Alarmeren en verbinden in technische installaties op afstand

Producten

Adésys levert de producten in de regel via haar dealer-netwerk van elektrotechnische installatiebedrijven en handelsfirma’s. Zij installeren de producten en maken de benodigde instellingen. Ter ondersteuning van het dealer-netwerk heeft Adésys een gratis helpdesk. Wilt u dealer worden, meldt u dan hier aan.

Heeft u producten nodig voor:

 • Bewaking van kritische technische processen met een telefonische alarmmelder (SMS, semafoon, spraakberichten.)
 • Communicatie met technische installaties via een telefoonverbinding of internet
 • Het meten van procesgegevens en statussen in het veld met opslag en visualisatie in de Cloud
Lees meer...
Bert Nagtegaal

FME

We mobiliseren en verbinden de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Om zo de verdienkracht van individuele leden en de industrie als collectief te vergroten.

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.300 aangesloten bedrijven zijn met 225.000 medewerkers actief in productie, handel, automatisering en onderhoud in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. De gezamenlijke omzet van de FME-leden bedraagt € 70 miljard, hun toegevoegde waarde is ruim € 15 miljard en zij exporteren voor € 35 miljard. Daarmee realiseren de FME-leden een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient.

FME behartigt de belangen van haar leden in Den Haag, in Brussel en wereldwijd. En FME ondersteunt haar lidbedrijven bij alle aspecten van de bedrijfsvoering, van arbeidsrechtelijke zaken tot milieukwesties en van innovatietrajecten tot exportbevordering. Daarnaast maakt FME zich hard voor de belangen van de 100 aangesloten brancheorganisaties.

Lees meer...
Erik Postma

Erik Postma Ontwerpbureau

Erik Postma Ontwerpbureau voor IT, in het kort: EPO4it, ontwikkelt innovatieve software en hardware. De oorsprong van EPO4it is het ontwerpen van elektronische circuits oftewel hardware. Een van de interessantste projecten was de bouw van een minicomputersysteem in 1985, dat gebaseerd was op een 6809 microprocessor met memory-management van maximaal 750Kbyte geheugen en een SCSI- harddisk. Het operatingsysteem was gebaseerd op Unix, waardoor er met vier tot zes terminals tegelijk op de computer gewerkt kon worden. Door de snelle ontwikkelingen van de computertechnologie is de aandacht verschoven naar het ontwikkelen van programma’s oftewel software.

De software die ontwikkeld wordt, is voornamelijk gericht op PC’s met een Windows operatingsysteem. De meeste software valt onder de groep ‘administratieve’ software, waarbij gemakkelijke toegankelijkheid van de gegevens belangrijk is. De applicatie wordt gebouwd rond een zorgvuldig gekozen en gebouwde databasestructuur, zodat gebruikers tegelijk dezelfde gegevens kunnen raadplegen en wijzigen.

Nog steeds wordt er hardware ontwikkeld, maar het zijn dan voornamelijk kleinere systemen, die eventueel aan een PC kunnen worden gekoppeld. In veel gevallen wordt er gebruikgemaakt van een kleine processor.

Lees meer...
Pascal van Putten

VPInstruments

VPInstruments biedt eenvoudig inzicht in energiestromen, en draagt wereldwijd bij aan energiebesparing. Wij ontwikkelen hoogwaardige meetapparatuur die wij deels zelf assembleren Wij leveren deze apparatuur via een wereldwijd distributienetwerk. VPInstruments is vertegenwoordigd in meer dan 50 landen, zoals Duitsland, Italië, UK, Rusland, India, Mexico, Australië, Zuid Afrika, USA.

 
Lees meer...
Titus Riemersma

TangibleApp

TangibleApp is gespecialiseerd in data-driven software applicaties, het ontginnen van grote hoeveeheden data, het creeeren van nieuwe en verrijkte data met behulp van modellen en analysetools en het interactief visualiseren van informatie op multi-touch schermen, desktops, mobile en websites. Daarnaast voorzien we in specialistische consultancy op het gebied van business analyse en data-science.

Lees meer...
Arjan van Rijsbergen

HedoN Electronic developments

HedoN is een, in Delft gevestigd, high-tech bedrijf dat elektronica ontwikkelt en produceert. HedoN startte 35 jaar geleden als spin-off van de Technische Universiteit Delft. Gevestigd op het Delftech park, blijft HedoN in de nabijheid van de laatste technologische ontwikkelingen en omringd door nieuw technisch talent. In de loop der jaren heeft HedoN een loyale klantenkring opgebouwd in het midden- en kleinbedrijf, en met internationale beursgenoteerde bedrijven. Onze customer retention rate ligt boven de 95%.

We ontwikkelen langdurige relaties met onze klanten door oplossingen te creëren op het gebied van embedded elektronica. Als onderdeel van onze klantrelatie investeren we vaak mee in de ontwikkelingskosten in combinatie met een productiecontract. Hiermee ontzorgen wij onze klanten door een totaaloplossing te bieden, van idee tot eindproduct, inclusief het product lifecycle management. Dit laatste is vooral belangrijk vanwege de steeds snellere (door)ontwikkeling van bestaande technieken en elektronische componenten.

HedoN heeft diepgaande kennis van embedded software, analoge hardware, digitale hardware en mechatronics. We hebben specifieke expertise op het gebied van meet- en regeltechniek, besturingen, vermogenselektronica, inductieverhitting, human interfaces en connectivity. Wij zijn van toegevoegde waarde bij de ontwikkeling van de producten voor onze klanten doordat wij onze kennis van elektronica combineren met mechanica, fysica en hydraulica. Product- en systeem documentatie, internationale standaarden, testen, kwaliteitscontrole, training en service zien wij als belangrijke ondersteunende bedrijfsactiviteiten.

Het toepassen van onze state-of-the-art kennis heeft geresulteerd in unieke patenten en award winnende innovaties.

Lees meer...
Johannes Backer

Lencon Engineering

Bij Lencon ontwerpen, ontwikkelen en assembleren voor en leveren producten aan zowel start-ups als multinationals. Of we zetten onze specialisten in om op locatie projecten te ondersteunen.

Wij geloven in het creëren van van technologische vooruitgang. Zo blijven onze klanten niet alleen de concurrentie een stap voor, maar ontwikkelen zij ook producten die zinvol zijn. Door met ons samen te werken versnellen we uw proces van technologische vooruitgang en de ontwikkeling van uw product. We zijn een team van ervaren multidisciplinair ontwerpers en engineers met een brede ervaring in verschillende branches. Met ons eigen integraal ontwerpproces weten we focus en richting te geven, zodat we tot baanbrekende oplossingen en vooruitstrevende producten komen.

Lees meer...
Tom Santegoeds

Femto Engineering BV

Femto Engineering is een ingenieursbureau uit Delft dat gespecialiseerd is in de mechanica. Femto biedt sinds 1997 oplossingen voor vraagstukken die spelen bij de ontwikkeling van producten en constructies. Met een gedegen kennis en jarenlange ervaring in verschillende branches, zijn alle kwaliteiten in huis om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware bedrijven van advies te voorzien. Vermoeiingsberekeningen, knik- en eigenwaardeproblemen, producten van composiet of rubber materiaal, niet-lineaire analyses met contact, plasticiteit of grote vervormingen behoren tot de toepassingen van het brede scala van succesvol afgeronde simulatieprojecten. Sinds enkele jaren legt Femto zich ook toe op het uitvoeren van CFD-simulaties aan computerkasten (koeling), warmte wisselaars, airducting in galleys, klotsende vloeistoffen in tanks en het gedrag van schepen in water.

Daarnaast is Femto Engineering hèt adres in de BeNeLux voor geavanceerde CAE-software van Siemens PLM Software, wereldmarktleider op het gebied van PLM-software. Welke simulaties u ook wilt uitvoeren, Femto heeft een oplossing die door middel van de bekende pre-postprocessor Femap wordt aangestuurd en NX Nastran als solver. Uiteraard verzorgt Femto ook ondersteuning en trainingen op maat voor een gedegen en effectief gebruik.

Femto Engineering is a company that is specialized in performing all sorts of CAE-analyses. Not only finite element analyses (FEA) such as (post-)buckling, non-linear (plasticity, impact and contact) analyses, but also computational fluid dynamics (CFD) like free surface flow, sloshing, heat transfer and fluid-structure interaction. Femto has performed various simulations for a variety of clients in practically all industries. Having more than 13 years of experience in the field of CAE, we can help our clients to get a grip on the physical behaviour of their products, processes and constructions.

In addition to our consultancy activities, we are also partner of Siemens PLM Software. Femto Engineering is the Siemens CAE-software reseller BeNeLux. We provide our clients with Femap, the advanced engineering simulation software program that creates finite element analysis models of complex engineering products and systems, NX Nastran, world’s most used FE-solver and NX CAE, flagship of Siemens PLM Software when it comes to FEA. Femto Engineering also provides training and support for the use of these software packages. 

Lees meer...
Leon Seijbel

IHC MTI

Kennis en onderzoekscenrum van Royal IHC.

Lees meer...
Martijn Smeulers

Deltares

Deltares is een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond.

Lees meer...
Bipin Taneja

Southern Cross

Southern Cross zorgt voor bescherming van uw kennis en innovaties zodat deze alleen met uw toestemming door derden mogen worden geëxploiteerd. Bescherming vindt plaats door gebruik te maken van intellectuele-eigendomsrechten — dat zijn onder meer octrooi-, merk- en modelrechten. Southern Cross geeft ook advies welke rekening te houden, en hoe rekening te houden, met intellectuele-eigendomsrechten van derden zodat u vrijheid van handelen heeft. Het verkrijgen, behouden, handhaven en anderszins benutten van de genoemde soorten rechten vergt technische en juridische kennis op academisch niveau en ook gedegen ervaring. De octrooigemachtigde van Southern Cross stelt aanvragen om octrooi, merk of model op en dient deze in, zowel in NL als in het buitenland. Hij zorgt er ook voor dat de aangevraagde rechten door de desbetreffende instanties worden verleend. Hij werkt daarbij waar nodig samen met collega-gemachtigden in binnen- en buitenland. Hij geeft tevens advies over licenties, inbreuk en nietigheid, kortom over welke vrijheid van handelen u heeft met betrekking tot uw eigen innovaties en die van derden.

——

Patents continue to be valuable assets to companies to protect their innovations. Southern Cross provides comprehensive advice and services relating to the availability of patent rights, obtaining such rights, ensuring that these have adequate scope and are effective, and maintaining and enforcing these rights. Please visit our website for further information.

Expertise

Patenten, Modellen, Octrooiconflicten, Licenties

Innovaties

Southern Cross ontwikkelt zelf geen producten; de rol van een octrooigemachtigde is nu juist om tijdens een innovatieproces van zijn cliënt technisch-inhoudelijk mee te denken en te adviseren over de mogelijkheden van technisch-juridische bescherming van de cliënt z’n innovatie.

Cliënten zijn voornamelijk MKB (van start-ups tot 250 medewerkers). Het is goed gebruik in dit werkgebied om niet aan name-dropping te doen vanwege de vertrouwelijke aard van het werk.

Lidmaatschappen

Van diverse – bij het grote publiek veelal onbekende – beroepsorganisaties en vakverenigingen in binnen- en buitenland, zoals de Orde van Octrooigemachtigden (NL), het Chartered Institute of Patent Attorneys (GB), het Institute of Professional Representatives before the European Patent Office (Europa) en de Licensing Executives Society (mondiaal). En natuurlijk ook van Technet Delft sinds 1998.

Netwerken

Koninklijke Metaalunie (nationaal); met merken- en modellengemachtigden (nationaal); en met collega-octrooigemachtigden in voornamelijk West-Europa, Noord-Amerika, China en Australië.

Lees meer...
Ferry Toth

Exalon Delft BV

Exalon is een netwerkbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en in productie brengen van industriële meetelektronica. Hiervoor beschikken wij over specialistische kennis op onder andere de volgende terreinen:

 • Wereldwijde explosieveiligheidseisen (ATEX, FM, CSA)
 • Wereldwijd geaccepteerde ijkwaardigheidseisen (NMI, PTB, WELMEC, API) voor temperatuur, niveau en volumemetingen
 • Nauwkeurige temperatuurmeettechniek (0.05°C)
 • Nauwkeurige capacitieve sensoren en capaciteitsmeettechniek (50aF)
 • Low power/bus gevoede meetelektronica
 • Industriële veldbussen zoals HART®, Profibus PA en Foundation Fieldbus
 • Embedded hardware en software ervaring met diverse microcontrollers zoals 8051, Philips 8051XA,  Microchip PIC, en Renesas M16C.
 • Productie documentatie, keursoftware (Java, Visual .NET,  LabVIEW)

Uiteraard beschikken wij over een netwerk van specialisten met kennis op andere terreinen zoals op het gebied van digitale signaalverwerking, VHDL, mechanisch ontwerpen (ProEngineer), ASIC ontwikkeling, ontwerpen voor toepassingen in de ruimtevaart.

Lees meer...
Herman van der Vegt

NPK design

npk design is een multidisciplinair designbureau. Ons team bestaat uit gepassioneerde ontwerpers, engineers, strategen, onderzoekers en modelmakers. Maar u krijgt ook een schat aan ervaring; wij draaien al bijna 40 jaar mee in productontwerp-land. Dat maakt ons zo’n sterke creatieve partner in ontwikkeling, ontwerp en realisatie van uiteenlopende producten voor het merk en de markt van onze opdrachtgevers.

Lees meer...
Richard Visee

SystematIC design

SystematIC is een ingenieursbureau dat klantspecifieke sensor en powerelektronica op chip realiseert.

Lees meer...
Piet Vos

Piet Vos

Robert Jan Vreeburg

HedoN Electronic developments

HedoN is een, in Delft gevestigd, high-tech bedrijf dat elektronica ontwikkelt en produceert. HedoN startte 35 jaar geleden als spin-off van de Technische Universiteit Delft. Gevestigd op het Delftech park, blijft HedoN in de nabijheid van de laatste technologische ontwikkelingen en omringd door nieuw technisch talent. In de loop der jaren heeft HedoN een loyale klantenkring opgebouwd in het midden- en kleinbedrijf, en met internationale beursgenoteerde bedrijven. Onze customer retention rate ligt boven de 95%.

We ontwikkelen langdurige relaties met onze klanten door oplossingen te creëren op het gebied van embedded elektronica. Als onderdeel van onze klantrelatie investeren we vaak mee in de ontwikkelingskosten in combinatie met een productiecontract. Hiermee ontzorgen wij onze klanten door een totaaloplossing te bieden, van idee tot eindproduct, inclusief het product lifecycle management. Dit laatste is vooral belangrijk vanwege de steeds snellere (door)ontwikkeling van bestaande technieken en elektronische componenten.

HedoN heeft diepgaande kennis van embedded software, analoge hardware, digitale hardware en mechatronics. We hebben specifieke expertise op het gebied van meet- en regeltechniek, besturingen, vermogenselektronica, inductieverhitting, human interfaces en connectivity. Wij zijn van toegevoegde waarde bij de ontwikkeling van de producten voor onze klanten doordat wij onze kennis van elektronica combineren met mechanica, fysica en hydraulica. Product- en systeem documentatie, internationale standaarden, testen, kwaliteitscontrole, training en service zien wij als belangrijke ondersteunende bedrijfsactiviteiten.

Het toepassen van onze state-of-the-art kennis heeft geresulteerd in unieke patenten en award winnende innovaties.

 
Lees meer...
Peter Wellens

TU Delft

Hittech Multin BV is een system supplier waar ontwikkeling, engineering en assemblage op ruim 4.000 m2 in 1 organisatie bijeen zijn gebracht.
Door de samenvoeging van deze disciplines ontstaat synergie tussen denken en doen, tussen uitvinden en bouwen, tussen creativiteit en praktijk, tussen high-tech en betaalbaarheid.

De hoofdvestiging van Hittech Multin BV is gesitueerd in Delft. Hittech Multin BV heeft tevens een locatie in Winterswijk.

Hittech Multin BV maakt deel uit van Hittech Group BV, een groep van toeleveringsbedrijven met vele specialisaties, die tezamen als partner en verlengde werkplaats optreden voor OEM bedrijven.

Van ontwikkeling en engineering tot assemblage en eindtesten.
Hittech Multin BV verzorgt het.

Hittech Multin BV is a system supplier, where development, engineering and assembly are united in one organisation on premises with a size of some 4,000 m2.
The amalgamation of these disciplines results in synergy between thinking and acting, between inventing and building, between creativity and practice, and between high-technology and affordability.

Hittech Multin BV forms part of Hittech Group BV, a group of supply companies with many specialisations which together serve as a partner and extended workplace for OEM companies.

This all takes place from development and engineering, to assembly and final testing.
Hittech Multin BV will take care of it.

Lees meer...
Luke van Wensveen

ProProduct BV

Voor ontwerp en realisatie van kunststofproducten.

Lees meer...
Jan Westra

Priva BV

Priva is een sleutelspeler op het gebied van geautomatiseerd klimaat- en procesbeheer. Doel van ons bedrijf is op efficiënte en duurzame wijze een comfortabel, gezond en prestatiebevorderend groei- en werkklimaat te scheppen, waardoor uw organisatie productief en competitief blijft. Priva heeft wereldwijde expertise in de agrarische sector (bedekte tuinbouw) en in de gebouwde omgeving (building intelligence in commerciële / industriële gebouwen). De kennis en ervaring in beide markten versterken elkaar en leiden tot de beste oplossingen voor elke situatie. Kennis, innovatiedrang en service. Alles voor een bestendige groei van uw bedrijf.

Lees meer...
Tom van de Wiel

Manualise BV

Manualise is specialist in het schrijven, illustreren, vertalen en beheren van handleidingen en technische documentatie.

Lees meer...
Theo Wolters

Fabrique Invent

Fabrique Invent is onderdeel van Fabrique, een ontwerpbureau voor productontwikkeling, nieuwe media, communicatie en grafische vormgeving. Bij Fabrique Invent worden vooral producten ontworpen met een technisch zwaartepunt, zoals bouwsystemen uit aluminiumprofielen, technische producten (geconditioneerd sensorkastje voor Priva, zie foto); of technische consumentenproducten (zonweringsprogramma van o.a. Lewens Sonnenschutz Systeme, LED- en laagspanningsarmaturen voor Dutch Electro).

Veel van onze producten bevatten motoren en intelligente besturingen. Toch staat alle techniek niet in de weg dat voldoende aandacht besteed wordt aan een aansprekend design!

Fabrique Invent is part of Fabrique, a design company for product development, communication and branding. At Fabrique Invent especially products with a technical focus are designed, such as aluminum profiles, building systems, technical products (for instance a conditioned sensor box for Priva, see picture), or technical consumer products (a complete sun protection program for Lewens Sonnenschutz Systeme, and LED and low voltage fixtures for Dutch Electro).

Many of our products include mechanics and intelligent controllers. Yet all this technology does not stand in the way of due consideration, given to an attractive design!

Lees meer...
Karel Zelisse

Delft Measurement Systems

Delft Measurement Systems ontwerpt en ontwikkelt meetsystemen voornamelijk voor industriële toepassingen.

Vakgebieden zijn:

• Weerstands- en optische monitoren voor de vacuümindustrie;

• Analoge elektronica;

• Sensor ontwerp;

• Wervelstroomsensoren;

• Optische sensoren (dichtheid, spectroscopie en confocaal);

• Turn key systeemontwikkeling;

• Macintosh OSX-softwareontwikkeling.

Lees meer...
Rob Zwaan

Deltares

Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken we aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. We richten ons voornamelijk op delta’s, kustregio’s en riviergebieden. Omdat het beheer van deze dichtbevolkte en kwetsbare gebieden complex is, werken we nauw samen met overheden, ondernemingen, kennisinstellingen en universiteiten in binnen- en buitenland. Ons motto is Enabling Delta Life. Als toegepast kennisinstituut is Deltares succesvol als haar kennis wordt verzilverd in en voor de samenleving. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de kennis en de adviezen.

Bij Deltares is kennis de kern. Alle opdrachten en projecten, of ze nu gefinancierd worden door de markt of uit gelden voor strategisch onderzoek, leveren een bijdrage aan het verstevigen van de kennisbasis. Daarnaast hechten wij zeer aan openheid en transparantie. Die houding is onder meer terug te zien in het vrij toegankelijk maken van de door Deltares ontwikkelde software en modellen. Open source werkt is onze vaste overtuiging. Deltares heeft ruim 800 medewerkers en is gevestigd in Delft en Utrecht.


Deltares is an independent, institute for applied research in the field of water, subsurface and infrastructure. Throughout the world, we work on smart solutions, innovations and applications for people, environment and society. Our main focus is on deltas, coastal regions and river basins. Managing these densely populated and vulnerable areas is complex, which is why we work closely with governments, businesses, other research institutes and universities at home and abroad. Our motto is Enabling Delta Life. As an applied research institute, the success of Deltares can be measured in the extent to which our expert knowledge can be used in and for society. For Deltares the quality of our expertise and advice is foremost. Knowledge is our core business.

All contracts and projects, whether financed privately or from strategic research budgets, contribute to the consolidation of our knowledge base. Furthermore, we believe in openness and transparency, as is evident from the free availability of our software and models. Open source works, is our firm conviction. Deltares employs over 800 people and is based in Delft and Utrecht.

Lees meer...

Ereleden

Buccaneer

Herard Buis

HDG BV

Harry de Groot

HDG geeft high-tech bedrijven meer omzet door techniek en commercie te verbinden. Ik ken beide werelden; ik ben een verkoper die veel verstand van techniek heeft en een technicus die veel kan verkopen. Voorkom dat uw kansrijke product in de techniek blijft steken. HDG brengt het voor u aan de man. Met HDG genereert u meer klanten die ook blijven kopen.

Lees meer...
Felan innovations

Emo van Halsema

Process Design Center

Hans Keuken

Job Kneppers Ontwerp & Realisatie B.V.

Job Kneppers

Piet Vos

Piet Vos

Delft Measurement Systems

Karel Zelisse

Delft Measurement Systems ontwerpt en ontwikkelt meetsystemen voornamelijk voor industriële toepassingen.

Vakgebieden zijn:

• Weerstands- en optische monitoren voor de vacuümindustrie;

• Analoge elektronica;

• Sensor ontwerp;

• Wervelstroomsensoren;

• Optische sensoren (dichtheid, spectroscopie en confocaal);

• Turn key systeemontwikkeling;

• Macintosh OSX-softwareontwikkeling.

Lees meer...