Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

16 nov HI: Mensgerichte technologie: robotica

16 november 2020

online / Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 16 november is ‘Mensgerichte technologie: robotica’.
Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 16 november vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De themasessie die dag wordt verzorgd door Festo / Robohouse / TNO: thema robotisering.

28 – okt 2020: Masterclass | Duurzame kernenergie met Thorium

28 oktober 2020

online

Via onze voorzitter Tom Santegoeds, zijn we op 28 oktober uitgenodigd door het universiteitsfonds voor een masterclass omtrent Duurzame Kernenergie met Thorium:

Deze online masterclass wordt speciaal voor alle Goede Vrienden van het Universiteitsfonds Delft georganiseerd. Tijdens de masterclass zal reactorfysicus Jan Leen Kloosterman (Reactorinstituut TU Delft), een van Nederlands bekendste experts op het gebied van kernenergie, een virtuele masterclass geven over duurzame kernenergie. Kloosterman onderzoekt het gebruik van thorium in een gesmolten-zout-reactor als veiliger en duurzamer alternatief voor de uraniumreactor. Na afloop is er gelegenheid uw vragen te stellen.

15 okt 2020: HI – Mensgerichte technologie: de invloed op de mens

15 oktober 2020

online

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 15 oktober is ‘Mensgerichte technologie:de invloed op de mens’.

Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 15 oktober vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

  • De gastspreker op 15 oktober Michel van Dartel is lector Mensgericht Creëren aan de Avans Hogeschool. Hij levert als psycholoog interessante inzichten in de maatschappelijke impact van technologie.
  • Ivar de Wit van Skelex geeft een pitch over zijn bedrijf.
  • De themasessie die dag wordt verzorgd door ArtiShock en heeft als onderwerp: Digitale Transformatie met Augmented Reality

HI Speedtrack: Topologie Optimalisatie

6 oktober 2020

online

Traditioneel worden systemen en componenten ontworpen via een min of meer gestructureerde methode, waarbij functies worden onderkend en oplossingen worden bedacht voor die functies, die vervolgens worden samengebracht in een machine. Wat als we de vorm van een component eens kunnen laten genereren door de computer? Stel dat je als ontwerper alleen de ruimte aangeeft waarin de component moet passen, en de randvoorwaarden aangeeft die je wilt stellen aan het ontwerp? Stel dat de computer vervolgens een ontwerp genereert dat niet alleen de functie vervult, maar ook geoptimaliseerd is, en ook nog maakbaar is? Topologie Optimalisatie (TO) is een techniek die die belofte in zich heeft.

In deze HI Speedtrack wordt door Prof. Dr. Ir. Fred van Keulen en Dr. Ir. Mathijs Langeaar van de TU Delft de werking van Topologie Optimalisatie uitgelegd. Daarnaast geven ze voorbeelden van ontwerpen die hiermee tot stand zijn gebracht vanuit verschillende domeinen: mechanisch, kinematisch en thermisch.

Uitgesteld ivm Covid-19 5G en IoT

7 oktober 2020

Bleiswijkseweg 37E, 2712 PB Zoetermeer

Beste leden en relaties va TechnetDelft.

Helaas, tot nader order wederom uitgesteld.

Op (verplaatst naar 4 maart 2020 19 mei 2020, 9 september  7 oktober 2020),  zijn we te gast in Zoetermeer en hebben we een mooie bijeenkomst omtrent 5G en IoT (Internet of Things).

  • Dustin Snijders van KPN ICT Consulting neemt ons mee in de wondere wereld van connectivity en toont op zijn eigen interactieve wijze van de huidige stand van 5G: implicatie, complicaties en use cases.
  • Fernando Kuipers is universitair hoofddocent en hoofd van het Lab on Internet Science aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft). In 2004 behaalde hij zijn Ph.D. graad cum laude. Hij is medeoprichter van Do IoT het nieuwe fieldlab: Delft on Internet of Things, bij de TU Delft en informeert ons over the state of the tech van 5G en IOT
  • 3e spreker volgt.

« Eerste ‹ Vorige 1 5 6 7 8 9 12 Volgende › Laatste »