Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

17 november, “Live” op bezoek bij SystematIC

17 november 2020

online

Zoals eerder aangekondigd gaan we iets bijzonders doen aankomende dinsdag. Covid-19 daagt ons uit om creatief te worden en die handschoen pakken we graag op. Dinsdag as. gaan we op “live” bedrijfsbezoek bij Richard Visee van SystemIC. Bij wijze van experiment, en wellicht als primeur voor velen, verzorgen we een interactieve live “uitzinding”, waarbij we een rondleiding door het gebouw krijgen en we met elkaar en met Richard in overleg kunnen.

Na aanmelden ontvangt u nadere gegevens voor het volgende van die digivent!

 

16 nov HI: Mensgerichte technologie: robotica

16 november 2020

online / Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 16 november is ‘Mensgerichte technologie: robotica’.
Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 16 november vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De themasessie die dag wordt verzorgd door Festo / Robohouse / TNO: thema robotisering.

28 – okt 2020: Masterclass | Duurzame kernenergie met Thorium

28 oktober 2020

online

Via onze voorzitter Tom Santegoeds, zijn we op 28 oktober uitgenodigd door het universiteitsfonds voor een masterclass omtrent Duurzame Kernenergie met Thorium:

Deze online masterclass wordt speciaal voor alle Goede Vrienden van het Universiteitsfonds Delft georganiseerd. Tijdens de masterclass zal reactorfysicus Jan Leen Kloosterman (Reactorinstituut TU Delft), een van Nederlands bekendste experts op het gebied van kernenergie, een virtuele masterclass geven over duurzame kernenergie. Kloosterman onderzoekt het gebruik van thorium in een gesmolten-zout-reactor als veiliger en duurzamer alternatief voor de uraniumreactor. Na afloop is er gelegenheid uw vragen te stellen.

15 okt 2020: HI – Mensgerichte technologie: de invloed op de mens

15 oktober 2020

online

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 15 oktober is ‘Mensgerichte technologie:de invloed op de mens’.

Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 15 oktober vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

  • De gastspreker op 15 oktober Michel van Dartel is lector Mensgericht Creëren aan de Avans Hogeschool. Hij levert als psycholoog interessante inzichten in de maatschappelijke impact van technologie.
  • Ivar de Wit van Skelex geeft een pitch over zijn bedrijf.
  • De themasessie die dag wordt verzorgd door ArtiShock en heeft als onderwerp: Digitale Transformatie met Augmented Reality

HI Speedtrack: Topologie Optimalisatie

6 oktober 2020

online

Traditioneel worden systemen en componenten ontworpen via een min of meer gestructureerde methode, waarbij functies worden onderkend en oplossingen worden bedacht voor die functies, die vervolgens worden samengebracht in een machine. Wat als we de vorm van een component eens kunnen laten genereren door de computer? Stel dat je als ontwerper alleen de ruimte aangeeft waarin de component moet passen, en de randvoorwaarden aangeeft die je wilt stellen aan het ontwerp? Stel dat de computer vervolgens een ontwerp genereert dat niet alleen de functie vervult, maar ook geoptimaliseerd is, en ook nog maakbaar is? Topologie Optimalisatie (TO) is een techniek die die belofte in zich heeft.

In deze HI Speedtrack wordt door Prof. Dr. Ir. Fred van Keulen en Dr. Ir. Mathijs Langeaar van de TU Delft de werking van Topologie Optimalisatie uitgelegd. Daarnaast geven ze voorbeelden van ontwerpen die hiermee tot stand zijn gebracht vanuit verschillende domeinen: mechanisch, kinematisch en thermisch.

« Eerste ‹ Vorige 1 6 7 8 9 10 13 Volgende › Laatste »