Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

22 september 2020 bezoek Flier Systems BV

22-09-2020

Zuideinde 49, 2991 LJ Barendrecht

Flier systems is een familiebedrijf dat al sinds de jaren 60 mechanisatie oplossingen bied voor de tuinbouw. Ze zijn de laatste jaren gespecialiseerd in het bedienen van de jongplanten opkweek sector. Ze hebben in de loop der tijd een enorm product portfolio opgebouwd waaruit geput kan worden bij het invullen van de  klant specifieke vraag. Aanleiding voor die grote variëteit is niet alleen de variëteit in soorten planten, maar ook de variëteit in soorten groeimedium (perskluit, potgrond, steenwol of zelfs hydroponic) en het transport medium (geen (perspot), tray, kist, etc.). Zie voor een indruk van wat Flier systems doet ook hun website www.fliersystems.com .

Op deze Technet avond zullen we ingaan op de sorteer machines die Flier ontwikkelt. Sorteren is gewenst door de klanten van hun klanten, omdat die zo veel mogelijk gelijke producten wil ontvangen. Soms vindt een klant het voldoende als er in ieder geval geen plekken in de tray zitten zonder plantje (niet alle zaadjes ontkiemen), maar vaak willen ze dat alle plantjes binnen bepaalde specificaties zitten. De sorteer machine pakt de plantjes uit een tray, meet de verschillende waarden waarop beoordeeld wordt en zet de (opgegroeide) plantjes weg in verschillende trays per specificatie. Niet ontkiemde zaadjes (lege pluggen) worden weggegooid. In 2 lezingen wordt ingegaan op de verschillende technieken en technische uitdagingen die hierbij nodig zijn en opgelost moeten worden.

Let op: Het maximum aantal deelnemers is door Covid-19 maatregelen beperkt!

14 juli 2020 I EM DELFT, Duurzame mobiliteit met Delftse techniek

14 juli 2019

Ingang links naast Koperen Kat Schieweg 15, Hal N 2627 AN Delft

Elektrische auto’s, auto’s op waterstof, een autonoom-rijdende afval robots, het komt allemaal samen in de Delftse organisatie I EM Delft die in 2019 in de Schiehallen in Delft is gestart.
I-EM Delft bouwt met Accenda aan een community om de energietransitie een boost te geven. Na de bouw van de 1e H2 Car-as-Powerplant en meerdere E-voertuigen is de basis gelegd voor een Smart-Energy-Solution. Met een schaalbare H2-Powerbox kan overal energie opgeslagen- en geleverd worden. Denk aan festivals, bedrijfsgebouwen of bedrijventerreinen. Door bovendien de energie een kleur te geven, kan ook op het gebruik van renewable energy gestuurd worden. Al deze kennis wordt gedeeld met educatie, bedrijven en overheden om ervoor te zorgen dat we met z’n allen klaar zijn voor de “energie-toekomst”. I-EM Delft werkt juist daarom samen met andere fieldlabs om de kennisvraag optimaal te kunnen bedienen. I EM Delft komt voort uit het innovatieve bedrijf Accenda dat samen met HighTechCentreDelft de eerste pro-motor award won, voor hun innovatieve aanpak.

Dit bezoek aan dit innovatieve bedrijf combineren we met een gezellige maaltijd 🙂

 

24 juni 2020 algemene ledenvergadering

24 juni 2020

Koperen Kat

Algemene ledenvergadering

 

21 april 2020 Digi-dinsdag-technet-meeting: Operation Air

21 april 2020 16:30 - 18:00 uur

internet

21/4 is het de 3e dinsdag van april. Als gevolg van Corona zullen we deze bijeenkomst digitaal organiseren.

Als eerste spreker horen we Pascal van Putten van VPInstruments die zijn betrokkenheid bij het studentenproject Operation Air toelicht. OperationAIR is een studententeam van de TU Delft ontwikkelt een veilig en snel te produceren beademingsapparaat om de verwachte tekorten op te vangen die ontstaan door de coronacrisis. OperationAIR begon als een studententeam van Klinische Technologie en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 50 studenten.

Operation Air in de media:
https://vimeo.com/407922568
https://www.npostart.nl/tu-delft-studenten-maakten-in-drie-weken-beademingsapparaat-voor-intensive-care/17-04-2020/POMS_BV_16087788 (7 minuten)

Aansluitend doen we een rondje, hoe het iedereen vergaat in deze bijzondere tijd en wat we eventueel met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.
Aanmelden via het per mail verzonden vergaderverzoek. (of bel Marcel)

18-2-2020: Hi Tea: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’

18 februari 2020 vanaf 15:00 uur

Promolding B.V. Laan van Ypenburg 108, Den Haag

De tekorten aan technisch personeel is al jaren een probleem. Zo maar een paar koppen uit de media in het afgelopen jaar:

  • “Het tekort aan technisch geschoold personeel is al jaren een probleem en dat zal nog wel even zo blijven.” (RTLZ – 30 oktober 2019)
  • “Het tekort aan goed gekwalificeerd technisch personeel belemmert economische groei in de technologische sector en daarbuiten…… Dit vereist actie.” (FME)
  • “Er is een groeiend kwalitatief en kwantitatief tekort aan technici. De werkgevers van deze beroepsgroep verwachten daar voorlopig geen verandering in en dat heeft zijn weerslag op de groei van technische organisaties.” (Koninklijke Metaal unie – 15 mei 2019)
  • “Het Nederlandse MKB staat er prima voor en de omstandigheden om te ondernemen in Nederland waren nog nooit zo goed, zegt Harold Goddijn. Maar om die positie te behouden, moeten bedrijven, werknemers en overheid veel meer investeren in human capital.” (RTLZ – 28 oktober 2019.

 

Ook deelnemers van HI geven aan dat het een probleem is om technisch personeel te vinden. Daarom organiseren we op 18 februari 2020 samen met Holland Instrumentation een HI-tea met als onderwerp: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’. We ontmoeten een aantal interessante sprekers die aangeven hoe zij met deze uitdaging aan de slag zijn gegaan, en hoe belangrijk de cultuur is van de organisatie (Employer Branding). De Economic Board Zuid Holland en Brainport Industries vertellen hoe zij het vraagstuk rond Human Capital aanpakken.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze interessante middag voor HI-deelnemers en TechNet leden. Ook introducees zijn van harte welkom.

Datum & Tijd: dinsdag 18 februari vanaf 15:00 uur
Locatie: Laan van Ypenburg 108, Den Haag Promolding B.V.
Aanmelden kan via: info@hollandinstrumentation.nl

« Eerste ‹ Vorige 1 6 7 8 9 10 12 Volgende › Laatste »