Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

15 okt 2020: HI – Mensgerichte technologie: de invloed op de mens

15 oktober 2020

online

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 15 oktober is ‘Mensgerichte technologie:de invloed op de mens’.

Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 15 oktober vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

  • De gastspreker op 15 oktober Michel van Dartel is lector Mensgericht Creëren aan de Avans Hogeschool. Hij levert als psycholoog interessante inzichten in de maatschappelijke impact van technologie.
  • Ivar de Wit van Skelex geeft een pitch over zijn bedrijf.
  • De themasessie die dag wordt verzorgd door ArtiShock en heeft als onderwerp: Digitale Transformatie met Augmented Reality

HI Speedtrack: Topologie Optimalisatie

6 oktober 2020

online

Traditioneel worden systemen en componenten ontworpen via een min of meer gestructureerde methode, waarbij functies worden onderkend en oplossingen worden bedacht voor die functies, die vervolgens worden samengebracht in een machine. Wat als we de vorm van een component eens kunnen laten genereren door de computer? Stel dat je als ontwerper alleen de ruimte aangeeft waarin de component moet passen, en de randvoorwaarden aangeeft die je wilt stellen aan het ontwerp? Stel dat de computer vervolgens een ontwerp genereert dat niet alleen de functie vervult, maar ook geoptimaliseerd is, en ook nog maakbaar is? Topologie Optimalisatie (TO) is een techniek die die belofte in zich heeft.

In deze HI Speedtrack wordt door Prof. Dr. Ir. Fred van Keulen en Dr. Ir. Mathijs Langeaar van de TU Delft de werking van Topologie Optimalisatie uitgelegd. Daarnaast geven ze voorbeelden van ontwerpen die hiermee tot stand zijn gebracht vanuit verschillende domeinen: mechanisch, kinematisch en thermisch.

Uitgesteld ivm Covid-19 5G en IoT

7 oktober 2020

Bleiswijkseweg 37E, 2712 PB Zoetermeer

Beste leden en relaties va TechnetDelft.

Helaas, tot nader order wederom uitgesteld.

Op (verplaatst naar 4 maart 2020 19 mei 2020, 9 september  7 oktober 2020),  zijn we te gast in Zoetermeer en hebben we een mooie bijeenkomst omtrent 5G en IoT (Internet of Things).

  • Dustin Snijders van KPN ICT Consulting neemt ons mee in de wondere wereld van connectivity en toont op zijn eigen interactieve wijze van de huidige stand van 5G: implicatie, complicaties en use cases.
  • Fernando Kuipers is universitair hoofddocent en hoofd van het Lab on Internet Science aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft). In 2004 behaalde hij zijn Ph.D. graad cum laude. Hij is medeoprichter van Do IoT het nieuwe fieldlab: Delft on Internet of Things, bij de TU Delft en informeert ons over the state of the tech van 5G en IOT
  • 3e spreker volgt.

22 september 2020 bezoek Flier Systems BV

22-09-2020

Zuideinde 49, 2991 LJ Barendrecht

Flier systems is een familiebedrijf dat al sinds de jaren 60 mechanisatie oplossingen bied voor de tuinbouw. Ze zijn de laatste jaren gespecialiseerd in het bedienen van de jongplanten opkweek sector. Ze hebben in de loop der tijd een enorm product portfolio opgebouwd waaruit geput kan worden bij het invullen van de  klant specifieke vraag. Aanleiding voor die grote variëteit is niet alleen de variëteit in soorten planten, maar ook de variëteit in soorten groeimedium (perskluit, potgrond, steenwol of zelfs hydroponic) en het transport medium (geen (perspot), tray, kist, etc.). Zie voor een indruk van wat Flier systems doet ook hun website www.fliersystems.com .

Op deze Technet avond zullen we ingaan op de sorteer machines die Flier ontwikkelt. Sorteren is gewenst door de klanten van hun klanten, omdat die zo veel mogelijk gelijke producten wil ontvangen. Soms vindt een klant het voldoende als er in ieder geval geen plekken in de tray zitten zonder plantje (niet alle zaadjes ontkiemen), maar vaak willen ze dat alle plantjes binnen bepaalde specificaties zitten. De sorteer machine pakt de plantjes uit een tray, meet de verschillende waarden waarop beoordeeld wordt en zet de (opgegroeide) plantjes weg in verschillende trays per specificatie. Niet ontkiemde zaadjes (lege pluggen) worden weggegooid. In 2 lezingen wordt ingegaan op de verschillende technieken en technische uitdagingen die hierbij nodig zijn en opgelost moeten worden.

Let op: Het maximum aantal deelnemers is door Covid-19 maatregelen beperkt!

14 juli 2020 I EM DELFT, Duurzame mobiliteit met Delftse techniek

14 juli 2019

Ingang links naast Koperen Kat Schieweg 15, Hal N 2627 AN Delft

Elektrische auto’s, auto’s op waterstof, een autonoom-rijdende afval robots, het komt allemaal samen in de Delftse organisatie I EM Delft die in 2019 in de Schiehallen in Delft is gestart.
I-EM Delft bouwt met Accenda aan een community om de energietransitie een boost te geven. Na de bouw van de 1e H2 Car-as-Powerplant en meerdere E-voertuigen is de basis gelegd voor een Smart-Energy-Solution. Met een schaalbare H2-Powerbox kan overal energie opgeslagen- en geleverd worden. Denk aan festivals, bedrijfsgebouwen of bedrijventerreinen. Door bovendien de energie een kleur te geven, kan ook op het gebruik van renewable energy gestuurd worden. Al deze kennis wordt gedeeld met educatie, bedrijven en overheden om ervoor te zorgen dat we met z’n allen klaar zijn voor de “energie-toekomst”. I-EM Delft werkt juist daarom samen met andere fieldlabs om de kennisvraag optimaal te kunnen bedienen. I EM Delft komt voort uit het innovatieve bedrijf Accenda dat samen met HighTechCentreDelft de eerste pro-motor award won, voor hun innovatieve aanpak.

Dit bezoek aan dit innovatieve bedrijf combineren we met een gezellige maaltijd 🙂

 

« Eerste ‹ Vorige 1 8 9 10 11 12 15 Volgende › Laatste »