Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

24 juni 2020 algemene ledenvergadering

24 juni 2020

Koperen Kat

Algemene ledenvergadering

 

21 april 2020 Digi-dinsdag-technet-meeting: Operation Air

21 april 2020 16:30 - 18:00 uur

internet

21/4 is het de 3e dinsdag van april. Als gevolg van Corona zullen we deze bijeenkomst digitaal organiseren.

Als eerste spreker horen we Pascal van Putten van VPInstruments die zijn betrokkenheid bij het studentenproject Operation Air toelicht. OperationAIR is een studententeam van de TU Delft ontwikkelt een veilig en snel te produceren beademingsapparaat om de verwachte tekorten op te vangen die ontstaan door de coronacrisis. OperationAIR begon als een studententeam van Klinische Technologie en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 50 studenten.

Operation Air in de media:
https://vimeo.com/407922568
https://www.npostart.nl/tu-delft-studenten-maakten-in-drie-weken-beademingsapparaat-voor-intensive-care/17-04-2020/POMS_BV_16087788 (7 minuten)

Aansluitend doen we een rondje, hoe het iedereen vergaat in deze bijzondere tijd en wat we eventueel met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.
Aanmelden via het per mail verzonden vergaderverzoek. (of bel Marcel)

18-2-2020: Hi Tea: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’

18 februari 2020 vanaf 15:00 uur

Promolding B.V. Laan van Ypenburg 108, Den Haag

De tekorten aan technisch personeel is al jaren een probleem. Zo maar een paar koppen uit de media in het afgelopen jaar:

  • “Het tekort aan technisch geschoold personeel is al jaren een probleem en dat zal nog wel even zo blijven.” (RTLZ – 30 oktober 2019)
  • “Het tekort aan goed gekwalificeerd technisch personeel belemmert economische groei in de technologische sector en daarbuiten…… Dit vereist actie.” (FME)
  • “Er is een groeiend kwalitatief en kwantitatief tekort aan technici. De werkgevers van deze beroepsgroep verwachten daar voorlopig geen verandering in en dat heeft zijn weerslag op de groei van technische organisaties.” (Koninklijke Metaal unie – 15 mei 2019)
  • “Het Nederlandse MKB staat er prima voor en de omstandigheden om te ondernemen in Nederland waren nog nooit zo goed, zegt Harold Goddijn. Maar om die positie te behouden, moeten bedrijven, werknemers en overheid veel meer investeren in human capital.” (RTLZ – 28 oktober 2019.

 

Ook deelnemers van HI geven aan dat het een probleem is om technisch personeel te vinden. Daarom organiseren we op 18 februari 2020 samen met Holland Instrumentation een HI-tea met als onderwerp: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’. We ontmoeten een aantal interessante sprekers die aangeven hoe zij met deze uitdaging aan de slag zijn gegaan, en hoe belangrijk de cultuur is van de organisatie (Employer Branding). De Economic Board Zuid Holland en Brainport Industries vertellen hoe zij het vraagstuk rond Human Capital aanpakken.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze interessante middag voor HI-deelnemers en TechNet leden. Ook introducees zijn van harte welkom.

Datum & Tijd: dinsdag 18 februari vanaf 15:00 uur
Locatie: Laan van Ypenburg 108, Den Haag Promolding B.V.
Aanmelden kan via: info@hollandinstrumentation.nl

12-2-2020: kennissessie Blockchain

12 februari 2020, van 17:00 tot 20:30

De Haagse Hogeschool in Delft (Rotterdamseweg)

In 2020  starten we met de Technet Delft thema-bijeenkomsten.
Op 12 februari 2020 plannen we de eerste thema-bijeenkomst in deze reeks.
Dit keer is het thema: blockchain, wat kan ik er als bedrijf mee en welke toegevoegde waarde biedt dit?
Samen met KPN, de Blockchain Netherlands en de Haagse Hogeschool organiseren we de eerste thema-bijeenkomst over de kansen en mogelijkheden van blockchain voor uw bedrijf.
We onderzoeken op welke wijze bijvoorbeeld studenten ingezet kunnen worden om toepassing te realiseren voor uw bedrijf.

Over de sprekers:
Redmer Huizinga, werkzaam bij KPN en auteur van het boek Blockchange wijdt ons op passievolle in, binnen de wereld van Blockchain.

Jordi Jansen is docent-onderzoeker aan de Haagse Hogeschool waar hij voornamelijk onderzoek doet naar het innoveren van zowel onderwijs als economische systemen, waarbij hij gebruik maakt van nieuwe technologieën. Hij doceert de blockchain minor en is onder andere medeverantwoordelijk voor de nieuwe open onderwijsinfrastructuur KOIOS. Tijdens deze sessie zullen we kort de blockchain-technologie zelf induiken, maar vooral de focus houden op relevante toepassingen en gezamenlijk kijken waar deze technologie jou als professional kunt ondersteunen.

Blockchain Netherlands vertegenwoordigt de belangen van blockchain start-ups en scale-ups in Nederland en neemt ons mee naar de state of the tech. Verschillende blockchain-startups vertellen over hun bedrijf en het avontuur dat blockchain hen bracht. Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Welke ontwikkelingen zien we en welke uitkomsten biedt Blockchain hierbij.

Kortom een inhoudelijke boeiende sessie en goed netwerken omtrent Blockchain

We zien elkaar graag bij de Haagse Hogeschool in Delft,
Rotterdamseweg 137
2628 AL  Delft
Parkeren kan (gratis) op de Rotterdamseweg en op het parkeerdek boven het gebouw.

21-1-2020: Technet bezoekt VORtech

21 januari 2020 van 17:00 tot 20:00

Westlandseweg 40d, 2624 AD Delft

Op dinsdag 21 januari is onze eerste bijeenkomst van 2020. We zijn van harte uitgenodigd bij VORtech in Delft.

Tijdens deze bijeenkomst komen we “alle” ins en outs te weten van data science en machine learning! Hoe dynamisch is deze wiskundige wereld, die met algoritmes ons dagelijks leven beïnvloed? Wat kun je met een datacenters, en hoe optimaliseer je eigenlijk een datacenter? En wat is nu eigenlijk visual analytics en textmining en wat kun je er dan mee?

VORtech is in 1996 opgericht als spin-off van de wiskundefaculteit van de Technische Universiteit Delft. Inmiddels heeft VORtech zich ontwikkeld tot een bloeiend bedrijf met ruim 25 medewerkers. Niet in de laatste plaats is VORtech natuurlijk bij u bekend, door hun lidmaatschap en betrokkenheid van Erwin Mulder.

Over de presentaties:

  • Mark Roest geeft een korte introductie van VORtech en daarbij een korte introductie van data science/machine learning. Verder zal hij ingaan op 4DCOOL. Dat is een applicatie die (min of meer in real time) de stromingen en temperaturen in de serverruimte van een data center kan doorrekenen, waarbij metingen gebruikt worden om de berekening zodanig bij te sturen dat die goed bij de werkelijkheid aansluit. Er wordt gebruik gemaakt van OpenFOAM voor de stromingsberekening en OpenDA voor het invoegen van de metingen. Daarnaast wordt een nieuwe, snelle methode van TNO getest voor het invoegen van de metingen.
  • Geronimo zal vertellen over hun werk aan beeldherkenning en textmining. Ten aanzien van beeldherkenning zal het gaan over het identificeren van gewassen op basis van satellietfoto’s. Dit wordt gebruikt door de overheid om vast te stellen wat de boeren op hun land aan het verbouwen zijn.
  • Dutch Analytics vertelt over hun Xenia platform dat ontwikkeld is om data science applicaties snel en betrouwbaar te operationaliseren.

We wensen u hele fijne kerstdagen en een plezierige jaarwisseling

« Eerste ‹ Vorige 1 9 10 11 12 13 15 Volgende › Laatste »