Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

14 juli 2020 I EM DELFT, Duurzame mobiliteit met Delftse techniek

14 juli 2019

Ingang links naast Koperen Kat Schieweg 15, Hal N 2627 AN Delft

Elektrische auto’s, auto’s op waterstof, een autonoom-rijdende afval robots, het komt allemaal samen in de Delftse organisatie I EM Delft die in 2019 in de Schiehallen in Delft is gestart.
I-EM Delft bouwt met Accenda aan een community om de energietransitie een boost te geven. Na de bouw van de 1e H2 Car-as-Powerplant en meerdere E-voertuigen is de basis gelegd voor een Smart-Energy-Solution. Met een schaalbare H2-Powerbox kan overal energie opgeslagen- en geleverd worden. Denk aan festivals, bedrijfsgebouwen of bedrijventerreinen. Door bovendien de energie een kleur te geven, kan ook op het gebruik van renewable energy gestuurd worden. Al deze kennis wordt gedeeld met educatie, bedrijven en overheden om ervoor te zorgen dat we met z’n allen klaar zijn voor de “energie-toekomst”. I-EM Delft werkt juist daarom samen met andere fieldlabs om de kennisvraag optimaal te kunnen bedienen. I EM Delft komt voort uit het innovatieve bedrijf Accenda dat samen met HighTechCentreDelft de eerste pro-motor award won, voor hun innovatieve aanpak.

Dit bezoek aan dit innovatieve bedrijf combineren we met een gezellige maaltijd 🙂

 

24 juni 2020 algemene ledenvergadering

24 juni 2020

Koperen Kat

Algemene ledenvergadering

 

21 april 2020 Digi-dinsdag-technet-meeting: Operation Air

21 april 2020 16:30 - 18:00 uur

internet

21/4 is het de 3e dinsdag van april. Als gevolg van Corona zullen we deze bijeenkomst digitaal organiseren.

Als eerste spreker horen we Pascal van Putten van VPInstruments die zijn betrokkenheid bij het studentenproject Operation Air toelicht. OperationAIR is een studententeam van de TU Delft ontwikkelt een veilig en snel te produceren beademingsapparaat om de verwachte tekorten op te vangen die ontstaan door de coronacrisis. OperationAIR begon als een studententeam van Klinische Technologie en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 50 studenten.

Operation Air in de media:
https://vimeo.com/407922568
https://www.npostart.nl/tu-delft-studenten-maakten-in-drie-weken-beademingsapparaat-voor-intensive-care/17-04-2020/POMS_BV_16087788 (7 minuten)

Aansluitend doen we een rondje, hoe het iedereen vergaat in deze bijzondere tijd en wat we eventueel met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.
Aanmelden via het per mail verzonden vergaderverzoek. (of bel Marcel)

18-2-2020: Hi Tea: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’

18 februari 2020 vanaf 15:00 uur

Promolding B.V. Laan van Ypenburg 108, Den Haag

De tekorten aan technisch personeel is al jaren een probleem. Zo maar een paar koppen uit de media in het afgelopen jaar:

  • “Het tekort aan technisch geschoold personeel is al jaren een probleem en dat zal nog wel even zo blijven.” (RTLZ – 30 oktober 2019)
  • “Het tekort aan goed gekwalificeerd technisch personeel belemmert economische groei in de technologische sector en daarbuiten…… Dit vereist actie.” (FME)
  • “Er is een groeiend kwalitatief en kwantitatief tekort aan technici. De werkgevers van deze beroepsgroep verwachten daar voorlopig geen verandering in en dat heeft zijn weerslag op de groei van technische organisaties.” (Koninklijke Metaal unie – 15 mei 2019)
  • “Het Nederlandse MKB staat er prima voor en de omstandigheden om te ondernemen in Nederland waren nog nooit zo goed, zegt Harold Goddijn. Maar om die positie te behouden, moeten bedrijven, werknemers en overheid veel meer investeren in human capital.” (RTLZ – 28 oktober 2019.

 

Ook deelnemers van HI geven aan dat het een probleem is om technisch personeel te vinden. Daarom organiseren we op 18 februari 2020 samen met Holland Instrumentation een HI-tea met als onderwerp: ‘Technisch Talent Vinden, Boeien en Binden’. We ontmoeten een aantal interessante sprekers die aangeven hoe zij met deze uitdaging aan de slag zijn gegaan, en hoe belangrijk de cultuur is van de organisatie (Employer Branding). De Economic Board Zuid Holland en Brainport Industries vertellen hoe zij het vraagstuk rond Human Capital aanpakken.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze interessante middag voor HI-deelnemers en TechNet leden. Ook introducees zijn van harte welkom.

Datum & Tijd: dinsdag 18 februari vanaf 15:00 uur
Locatie: Laan van Ypenburg 108, Den Haag Promolding B.V.
Aanmelden kan via: info@hollandinstrumentation.nl

12-2-2020: kennissessie Blockchain

12 februari 2020, van 17:00 tot 20:30

De Haagse Hogeschool in Delft (Rotterdamseweg)

In 2020  starten we met de Technet Delft thema-bijeenkomsten.
Op 12 februari 2020 plannen we de eerste thema-bijeenkomst in deze reeks.
Dit keer is het thema: blockchain, wat kan ik er als bedrijf mee en welke toegevoegde waarde biedt dit?
Samen met KPN, de Blockchain Netherlands en de Haagse Hogeschool organiseren we de eerste thema-bijeenkomst over de kansen en mogelijkheden van blockchain voor uw bedrijf.
We onderzoeken op welke wijze bijvoorbeeld studenten ingezet kunnen worden om toepassing te realiseren voor uw bedrijf.

Over de sprekers:
Redmer Huizinga, werkzaam bij KPN en auteur van het boek Blockchange wijdt ons op passievolle in, binnen de wereld van Blockchain.

Jordi Jansen is docent-onderzoeker aan de Haagse Hogeschool waar hij voornamelijk onderzoek doet naar het innoveren van zowel onderwijs als economische systemen, waarbij hij gebruik maakt van nieuwe technologieën. Hij doceert de blockchain minor en is onder andere medeverantwoordelijk voor de nieuwe open onderwijsinfrastructuur KOIOS. Tijdens deze sessie zullen we kort de blockchain-technologie zelf induiken, maar vooral de focus houden op relevante toepassingen en gezamenlijk kijken waar deze technologie jou als professional kunt ondersteunen.

Blockchain Netherlands vertegenwoordigt de belangen van blockchain start-ups en scale-ups in Nederland en neemt ons mee naar de state of the tech. Verschillende blockchain-startups vertellen over hun bedrijf en het avontuur dat blockchain hen bracht. Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Welke ontwikkelingen zien we en welke uitkomsten biedt Blockchain hierbij.

Kortom een inhoudelijke boeiende sessie en goed netwerken omtrent Blockchain

We zien elkaar graag bij de Haagse Hogeschool in Delft,
Rotterdamseweg 137
2628 AL  Delft
Parkeren kan (gratis) op de Rotterdamseweg en op het parkeerdek boven het gebouw.

« Eerste ‹ Vorige 1 9 10 11 12 13 15 Volgende › Laatste »