Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

16 feb 2021: Technet digitaal bedrijfsbezoek Femto

16 februari 2021

online

We starten in 2021 een serie van interactieve digitale bedrijfsbezoeken en trappen af bij Femto Enigeering in Delft.
Tijdens zo’n sessie filmen we eerst op de bedrijfslocatie. Later vanuit de de studio bij Marcel geven we een interactieve presentatie in een “De wereld draait door”-achtige setting een interactieve presentatie aan de leden (en geïnteresseerden).
Ook leent deze aanpak zich goed om specifieke onderwerpen te presenteren. Qua tijdsduur denken we aan een overzichtelijk half uurtje tot 3 kwartier als een soort van “infosnack” aan het einde van de dag.

De eerste webcast (experiment) is gepland op 16 februari 2021.

16 feb 2021 HI: Webinar: De kracht van subsidies binnen de maakindustrie

16 februari 2021

online

De markt verandert snel. Digitalisering gaat in een rap tempo en de klantvragen worden specifieker en uitdagender. Hoe ga je hier als organisatie mee om, welke strategische beslissingen neem je en welke rol spelen subsidies hierin? De voltallige organisatie dient hierin mee te bewegen, van het machinepark tot aan de mensen op de werkvloer. Een proces met grote uitdagingen en kansen.

In dit webinar laat Leap. The Innovation Agency zien hoe je deze processen kunt stroomlijnen en versnellen d.m.v. het gericht inzetten van subsidies.

Aan de hand van concrete voorbeelden bij technologische bedrijven wordt ingegaan op:

– Welke strategische invloeden subsidies hebben op de organisatie en de markt?
– Hoe herken je wat subsidiabel is?
– Hoe breng je passende subsidiemogelijkheden in beeld?
– Hoe subsidieer je klant specifieke opdrachten (van de WBSO tot nieuwe EU programma’s)?

Op dinsdag 16 februari januari van 16:00–17:00 uur behandelen Bianca Duiverman (Senior Consultant High Tech) en Rob Luyben (Business Manager) aan de hand van hun inzichten en praktijkvoorbeeld bovenstaande vragen.

17 november, “Live” op bezoek bij SystematIC

17 november 2020

online

Zoals eerder aangekondigd gaan we iets bijzonders doen aankomende dinsdag. Covid-19 daagt ons uit om creatief te worden en die handschoen pakken we graag op. Dinsdag as. gaan we op “live” bedrijfsbezoek bij Richard Visee van SystemIC. Bij wijze van experiment, en wellicht als primeur voor velen, verzorgen we een interactieve live “uitzinding”, waarbij we een rondleiding door het gebouw krijgen en we met elkaar en met Richard in overleg kunnen.

Na aanmelden ontvangt u nadere gegevens voor het volgende van die digivent!

 

16 nov HI: Mensgerichte technologie: robotica

16 november 2020

online / Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’: technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken. Het verdiepende thema van het ZIE event op 16 november is ‘Mensgerichte technologie: robotica’.
Door de ontwikkelingen rond corona heeft HI besloten haar jaarevent ZIE 2020 met het thema ‘Mensgerichte technologie in harmonie’ dit najaar te organiseren op drie verschillende data. Het event van 16 november vindt online plaats tussen 15:00 en 17:00 uur en wordt gestreamd via internet, vanuit de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De themasessie die dag wordt verzorgd door Festo / Robohouse / TNO: thema robotisering.

28 – okt 2020: Masterclass | Duurzame kernenergie met Thorium

28 oktober 2020

online

Via onze voorzitter Tom Santegoeds, zijn we op 28 oktober uitgenodigd door het universiteitsfonds voor een masterclass omtrent Duurzame Kernenergie met Thorium:

Deze online masterclass wordt speciaal voor alle Goede Vrienden van het Universiteitsfonds Delft georganiseerd. Tijdens de masterclass zal reactorfysicus Jan Leen Kloosterman (Reactorinstituut TU Delft), een van Nederlands bekendste experts op het gebied van kernenergie, een virtuele masterclass geven over duurzame kernenergie. Kloosterman onderzoekt het gebruik van thorium in een gesmolten-zout-reactor als veiliger en duurzamer alternatief voor de uraniumreactor. Na afloop is er gelegenheid uw vragen te stellen.

« Eerste ‹ Vorige 1 7 8 9 10 11 15 Volgende › Laatste »