Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

Zomeruitje: Rondleiding NEXT Delft en etentje bij Firma van Buiten

dinsdag 5 juli 2022 - 16:30

NEXT: Molengraaffsingel 8 - Firma v. Buiten: Thijsseweg 1

Met deze mooie dagen mag een zomeruitje van Technet Delft natuurlijk niet missen. Op 5 juli aanstaande (Let op: 2e dinsdag van juli) hebben we een rondleiding geregeld in het gloednieuwe gebouw van NEXT Delft. NEXT is een community gebouw in Delft dat streeft naar impact en het faciliteren van groei. Wij zijn welkom in het accelerator gebouw, ontworpen met als doel NEXT te verbinden met Europa’s Toonaangevende Tech Incubator: YES!Delft. En we gaan dus kennismaken met de bewoners en hun technieken.

Na de rondleiding wat een uurtje in beslag zal nemen gaan we eten bij Firma van Buiten. Firma van Buiten biedt leer- en werkplekken waar een zichtbare, maar een vertrouwde plaats in de maatschappij geboden wordt. Door middel van het verzorgen van horeca activiteiten en ondersteunende diensten, werkt en leert iedereen op eigenwijze aan zijn talent. Het restaurant bevind zich op loopafstand van NEXT.

Van personen die niet Technet Delft lid zijn wordt een bijdrage gevraagd van €25,- 

21 juni: Bezoek aan Priva

dinsdag 21 juni 2022 - 17:15 tot 20:30

Zijlweg 3 in De Lier. Parkeren langs de Zijlweg op de parkeerplaatsen voor bezoekers

Op dinsdag 21 juni gaan we er weer voor, dan zijn we op bezoek bij Priva. Uw bestuur was zeer benieuwd hoe de ontwikkeling van Kompano verder is gegaan na ons laatste bezoek jaren geleden. Daarnaast gaat Edgar nog iets vertellen over zijn werk. Een en ander wordt hieronder verder beschreven.

Priva

Priva ontwikkelt en produceert innovatieve oplossingen voor duurzame klimaatbeheersing en procesbeheer voor de tuinbouw, de bebouwde omgeving en indoor growing faciliteiten. Priva’s producten en services worden toegepast in allerlei sectoren, zoals (tunnel)kassen, stedelijke landbouw, groeicellen, kantoren, openbare gebouwen, retail, hotels, gezondheidszorg en musea.

 

Octinion & Priva Kompano

Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling toegepast op biologisch materiaal. Priva en Octinion hebben hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw gebundeld. De komende weken wordt tijdens de GreenTech exhibition in Amsterdam de nieuwe naam voor de gefuseerde bedrijfstakken gecommuniceerd. Door het samenvoegen van kennis en technologie ontstaat er een krachtig en leidend technologiebedrijf, gericht op innovaties in tuinbouwrobotica in een sterk groeiende wereldwijde markt.

Edgar Konijnendijk zal in een presentatie Priva en de generieke ontwikkelingen op het vlak van automatisering, procesregeling en digitalisering toelichten. Thomas Hoeterickx zal in zijn presentatie de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het vlak van Robotica in de (glas-)tuinbouw presenteren.

17 mei: Technet op bezoek bij Rollema

dinsdag 17 mei 2022 - 17:10 tot 20:30

Schieweg 76, 2627 AN Delft (Parkeren aan de overzijde van de Schieweg waar voldoende ruimte is!)

Rollema

Op 17 mei zijn we te gast bij de Rollema Groep in Delft. Rollema, sinds 1860, is een echt familiebedrijf. Gestart in oud Den Haag en sinds 1996 gevestigd in Delft, waar ook de hoofdvestiging is. Rollema is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de technisch logistieke partner in Nederland en België, en werkt vanuit diverse technisch logistieke steunpunten. Rollema verzorgt het transport, de installatie en het onderhoud van oa vending machines, ticket automaten en toegangssystemen, geldautomaten (Geldmaat wie kent ze niet?) kluizen en brandkasten, medische- en fitnessapparatuur en regelmatig kunst. Mede-aandeelhouder Ingrid Rollema is zelf kunstenaar.

 

Lionite

Een tweede presentatie wordt gegeven door jong en nieuw lid van Technet, Lionite Technology. Lionite Technology ontwikkelt elektronica van prototype tot eindproduct. Lionite is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek en combineert elektronica, mechanica en informatiesystemen voor allerlei toepassingen, met name in de industrie. Je kunt bij Lionite terecht voor elke fase van de productontwikkeling, voor zowel hardware als software. Tot de klanten behoren Qing, Capgemini en Service Highway.

 

19 april: 2 nieuwe leden stellen zich voor in Cafe If Then

dinsdag 19 april 2022 - 17:15-20:00

Cafe If Then, De Groene Haven 282, 2627 CD, Delft (betaald parkeren rondom pand)

Op dinsdag 19 april 2022 houden we weer een reguliere bijeenkomst en dit keer krijgen jullie twee interessante en vooral ook inhoudelijke presentaties voorgeschoteld van 2 kersverse nieuwe leden van Technet: Terraindex en Spectral Industries.

TerraIndex
Wij geloven dat kwalitatief bodemonderzoek de basis vormt voor een verantwoorde realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten. Betrouwbare resultaten zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van de bevolking en een goed georganiseerd proces waarborgt de veiligheid van de onderzoekers. Met TerraIndex helpen we 250 adviesbureaus in binnen en buitenland met het automatiseren en digitaliseren van hun werkprocessen.

We zijn net verhuist naar een nieuwe locatie in ‘Nieuw Delft’. Naast kantoor openen we binnenkort ook een koffiebar “If Then”, dat zich richt op flexwerken en kennisdelen. Op deze avond geven we alvast een voorproefje en vertellen we over de speciale combinatie.

Spectral Industries
De wereldwijde vraag naar grondstoffen stijgt en zal de komende decennia blijven stijgen. Tegelijkertijd worden we steeds afhankelijker van grondstoffen uit landen met regimes met een dubieuze reputatie. Het is dus van economisch, politiek, maar zeker ook ecologisch belang dat Nederland en de EU steeds meer zelfvoorzienend wordt op het gebied van grondstoffen. SPECTRAL Industries is een high-tech MKB dat laser gebaseerde sensoren ontwikkeld die in de hele grondstoffen waardeketen worden ingezet om processen te optimaliseren en verbeteren. Onze sensoren helpen mijnbouwbedrijven bij het efficiënter maken van materiaalwinning, staalbedrijven hun productie te optimaliseren en recyclebedrijven beter afval te scheiden. Hierdoor wordt het makkelijker om rendabel in Europa de grondstof waardeketen te sluiten, op weg naar een volledig duurzaam gebruik van onze natuurlijke materialen.

 

6 april: Technet ALV bij Rossio

woensdag 6 april 2022 - 17:00-21:30

Restaurant Rossio - Oude Delft 78, 2611 CD Delft

Op woensdag 6 april a.s. houdt Technet haar jaarlijkse ALV in Rossio. Na het formele gedeelte is er een gezellig samenzijn onder het genot van een diner en drankjes. Let op, dit is een event voor uitsluitend leden van Technet Delft!

 

 

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 12 Volgende › Laatste »