Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

24 januari: Bezoek aan Spark Design

dinsdag 24 januari 2023 - 17:00-20:30

Benjamin Franklinstraat 515, 3029 AC Rotterdam

Nu de kerstdagen achter ons liggen en we ons opmaken voor het nieuwe jaar, leek het ons een goed idee om alvast de vooraankondiging te doen voor het Technet bezoek aan Spark Design in Rotterdam op 24 januari 2023 (let op 4e dinsdag!). Spark is een ontwerpbureau, bekend van de Pal-V en River Barrier (The Ocean Cleanup), en tegenwoordig ook veel producten in de medische sector.

Eigenaar en directeur Robert Barnhorn gaat ons meenemen in de wereld van productontwikkeling en wat daarbij komt kijken. De insteek zal een soort minicollege zijn van een aantal aansprekende projecten die Spark heeft uitgevoerd haar 30-jarig bestaan. Onder andere de Pal-V en koffer Henk zullen de revue passeren. Ook zal de BridgeDrive, een apparaat voor de thuisbridge-markt worden gedemonstreerd. Dit is een product dat Spark heeft ontwikkeld in opdracht van, onder andere, uw scheidend voorzitter, Tom Santegoeds .

Tot slot zal Camillo Spratt van Turnaround Powerhouse aanwezig zijn en een lezing houden over de innovatiecultuur bij bedrijven. Camillo heeft hierin veel ervaring als adviseur bij verschillende organisaties en Spark werkt al lang met hem samen.

 

14 december: ALV en Kerstdiner

woensdag 14 december 2022 - 16:45-23:00

Rossio, Oude Delft 78, Delft

Beste leden,

Het einde van het jaar is weer dichtbij en daarmee loopt een voor onze vereniging een uitstekend jaar ten einde. We hebben er een mooi aantal nieuwe, enthousiaste leden bij gekregen. Daarnaast is voor het komende jaar de financiering geregeld om interessante bijeenkomsten te houden en we pakken eindelijk weer groots uit met de KennisEXPO. Het beloofd wat voor Technet Delft in 2023!

Om het jaar te evalueren hebben we op 14 december een ALV georganiseerd (zie bijlagen) om u op de hoogte te brengen van de stand van zaken in de vereniging, de contributie voor 2023 vast te stellen, afscheid te nemen van bestuursleden (er zijn nog vacatures voor de secretaris en de voorzitter!) en, last but not least, in ieder geval één nieuw bestuurslid te verwelkomen.

Na het formele gedeelte kunnen we aanschuiven voor het diner en onder het genot van een heerlijke maaltijd en drankjes gezamenlijk de aankomende kerst te vieren. Gezellig!

12 december: Panel discussie Salaris 2023

maandag 12 december 2022 - 16:00

Online

Op maandag 12 december 2022 organiseren we een Technet-debat over de salarissen in 2023. Ons geld is in 2022 met ruim 10% is gedevalueerd. Hoe gaan je hier als (techno) ondernemer mee om. Op welke manier zorg je ervoor dat loonsverhogingen positief worden ontvangen zonder dat je jezelf als ondernemer in de vingers snijdt. Wat zijn motiverende redenen om bij een bedrijf te blijven/komen werken? Hoe gaan we om met tarieven naar onze klanten? Het aanbod aan technisch personeel is al erg laag. Op welke wijze ben je aantrekkelijk als technisch werkgever?

We gaan (met zoom) online live in gesprek. Aan tafel zitten Robert Jan Vreeburg, van Hedon, Tom Santegoeds (Femto) en 2 gasten: Arjan van Mil, van AVZ Administraties en Henri ten Camp (Econometrist en docent aan de Haagse Hogeschool)

Robert Jan kreeg onlangs 2 open sollicitaties van TU-studenten die graag in zijn bedrijf willen werken, Wat is het geheim van HedoN?

Wat gebeurt er eigenlijk nog meer in de markt, wat doen bedrijven in andere sectoren en  welke bewegingen ziet Arjan van Mil van de AVZ administratie in de praktijk?

Hoe werkt de economie, blijft deze devaluatie of kan dit weer omdraaien. Is het handig om nu tariefswijzigingen door te voeren? Wat ziet Henri te Camp vanuit het economische perspectief?

22 november – Op bezoek bij Hittech

dinsdag 22 november 2022 - 17:00 tot 20:30

Laan van Ypenburg 60, 2497 GB Den Haag

Dinsdag 22 november bezoekt Technet het bedrijf Hittech Multin BV. Dit bedrijf is systeemleverancier voor hightech apparatuur en gevestigd op Ypenburg.  Voor diverse OEM’ers in hoogwaardige sectoren ontwikkelt, assembleert en  fabriceert Hittech van onderdelen/componenten tot complete machines.

We gaan kennis maken met het bedrijf en de producten die gemaakt worden en krijgen een rondleiding. Mechatronisch ingenieur bij Hittech Multin, Steef Denteneer, gaat een presentatie geven over het “Multin Qualification Framework”:

Hittech Multin assembleert complexe producten die getest en gekwalificeerd moeten worden. Door de jaren heen heeft de ontwikkelafdeling veel ervaring opgebouwd met het ontwikkelen van Qualification Tooling (Q-Tools), waarmee producten snel en nauwkeurig kunnen worden gekwalificeerd om te voldoen aan de steeds hogere eisen aan productkwaliteit van klanten en de steeds toenemende complexiteit van hun producten.

Binnen deze Q-Tools wordt de Multin Qualification Framework (MQF) software-architectuur gebruikt, welke softwarecomponenten zijn ontworpen om herbruikbaar, betrouwbaar en robuust te zijn, om onderhouds- en ontwikkelingskosten te verlagen en om productieonderbrekingen te minimaliseren. Het zorgt ervoor dat kwalificatieresultaten automatisch worden vastgelegd in productdatabases, zodat de informatie direct gegarandeerd voldoet aan alle klanteisen en regelgeving. Daarnaast zijn de gegevens beschikbaar voor de klant voor analyses.

Aan de hand van een Q-Tool use-case worden de Q-Tool en MQF strategie & applicatie van Hittech Multin gepresenteerd.

Tot slot gaat een kersvers nieuw lid van Technet Delft ook nog een korte presentatie geven over het bedrijf en de technieken die er toegepast worden.

25 oktober: Technet op bezoek bij Process&Energy (TU Delft)

dinsdag 25 oktober 2022 - 17:00 tot 20:30

Leeghwaterstraat 39, 2628 CB Delft

Bij de afdeling Process&Energy (P&E) van de Faculteit 3ME, TU Delft zijn we 25 oktober as te gast en krijgen we een update wat daar aan onderzoek wordt uitgevoerd op het gebied van energietransitie en grondstoffentransitie, en hoe P&E hierin haar bijdrage levert. Want om de klimaatdoelen van 2050 te halen moeten we naast fossiele brandstoffen ook van fossiele grondstoffen afstappen. Op naar circulaire koolstof dus!

Wiebren de Jong zal een globaal overzicht geven van het onderzoek dat bij P&E uitgevoerd wordt, en ons een rondleiding geven langs de faciliteiten. Daarnaast vertelt Luis Cutz over zijn onderzoek naar het toepassen van biomassa (in het engels).

Naast onderzoek wordt ook hard gewerkt aan het realiseren van toepassingen onder andere bij ZEF (Zero Emission Fuels). Jan van Kranendonk, een van de co-founders naast Hessel Jongebreur en Ulrich Starke, gaat ons vertellen hoe CO2 direct uit de atmosfeer ‘gevangen’ kan worden, en uiteindelijk omgezet wordt in Methanol in zgn ‘Micro-Plant&solar methanol farms’.

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 13 Volgende › Laatste »