Nieuwsberichten
Het laatste nieuws van Technet Delft
Uncategorized

donderdag 9 april 2020
Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is geopend
Per 2 april is het mogelijk om je aan te melden voor de subsidieregeling ‘Cyberweerbaarheid 2020’.
Heb je een idee of plan om bedrijven in jouw sector of regio digitaal veiliger te maken? Misschien komt jouw initiatief in aanmerking voor onze subsidieregeling! Je kunt je plan indienen tot en met 14 mei 2020 17:00 uur.
Inschrijven kan via de website van RVO en je vindt daar ook meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden.
Meer weten over cybersecurity? Klik hier.
Bron: Digital Trust Center
Uncategorized

woensdag 4 maart 2020
Royal HaskoningDHV kiest voor TU Delft Campus
Royal HaskoningDHV opent een vestiging voor 800 medewerkers in Delft, een internationaal knooppunt op het gebied van technologie, innovatie en kennisontwikkeling. Royal HaskoningDHV vestigt zich in 2024 in het monumentale voormalige faculteitsgebouw van Mijnbouw op de TU Delft Campus, aan de rand van de binnenstad. De medewerkers verlaten dan de huidige locaties in Den Haag en Rotterdam.
De gemeente Delft en de TU Delft zijn verheugd over de komst van het gerenommeerde ingenieursbureau. De komst van het bedrijf is voor de stad van grote betekenis in economisch opzicht. Daarnaast wil het bedrijf ook een maatschappelijke rol spelen in de stad en directe omgeving van het pand. Deze rol heeft betrekking op duurzaamheid, groen, onderwijs en arbeid.
Innovatie-ecosysteem
De komst van Royal HaskoningDHV zorgt voor een verdere versterking van het innovatie-ecosysteem rond de TU Delft. Het past daarmee goed in de bestaande campusstrategie van de TU Delft om het noordelijk deel van de campus te herinrichten en de voormalige faculteitsgebouwen daar, waaronder ‘Mijnbouw’, af te stoten. TU Delft was al voornemens het pand te verkopen. Ook wordt de inhoudelijke samenwerking met het ingenieursbureau uitgebreid, wat een belangrijke voorwaarde is voor bedrijven die zich op de TU Delft Campus willen vestigen.
Trots
“De TU Delft Campus is een van de toonaangevende locaties voor R&D in Europa. De afgelopen jaren hebben verschillende internationale bedrijven zich hier gevestigd om samen met ons te werken aan radicale innovaties. We zijn trots dat het internationaal vermaarde ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ervoor kiest om samen met ons dit innovatie-ecosysteem verder uit te bouwen. Een prachtige nieuwe bestemming voor het gebouw ‘Mijnbouw’”, reageert collegevoorzitter Tim van der Hagen.
Inspirerende omgeving
Het gebouw van de voormalige faculteit Mijnbouw in Delft, dat stamt uit 1912, biedt Royal HaskoningDHV de gelegenheid haar ambities verder te verwezenlijken. CEO Erik Oostwegel: “De TU Delft Campus is voor ons een inspirerende omgeving waar we kunnen samenwerken aan innovaties die de wereld een beetje beter maken. Onze eigen experts zullen, ondersteund door de architecten van Braaksma & Roos, een leidende rol hebben in het moderniseren en verduurzamen van het gebouw met behoud van het monumentale karakter. Het wordt een open plek waar collega’s, klanten maar ook studenten en omwonenden elkaar ontmoeten.”
Perfecte match
Burgemeester Marja van Bijsterveldt vindt Delft en Royal HaskoningDHV ’een perfecte match’: “Royal HaskoningDHV is een toonaangevend bedrijf dat uitstekend aansluit bij de Delftse kennisgebieden en onze stad van innovatie en technologie. De beoogde komst naar Delft is van grote meerwaarde voor de Delftse economie en werkgelegenheid en zal daar een blijvende impuls aan geven. Ik ben dan ook bijzonder verheugd over dit initiatief. Met de keuze voor het karakteristieke en monumentale gebouw ‘Mijnbouw’ wordt de oude grandeur van Delft verbonden met een moderne mondiaal opererende onderneming. Het is goed dat de gemeente en Royal HaskoningDHV daarbij inzetten op een zorgvuldige planontwikkeling met veel oog voor de directe omgeving.”
Science Centre
Royal HaskoningDHV is in overleg met de TU Delft om te komen tot een overeenkomst voor de aankoop van het pand. De planvorming is inmiddels gestart voor wat betreft ontwerp, omgevingsvergunning et cetera. Medewerkers van Royal HaskoningDHV en omwonenden van het pand zullen nauw betrokken worden bij dit proces. Momenteel is onder meer het Science Centre Delft gevestigd in het gebouw. Voor het Science Centre wordt gezocht naar een nieuwe locatie. In de tussentijd blijft het Science Centre gewoon open.
Uncategorized

vrijdag 21 februari 2020
Bezoek Demcon met YIN (Young Holland Instrumentation)
ALS GEVOLG VAN CORONA IS DIT EVENT UITGESTELD.
YIN (Young Holland Instrumentation) organiseert op maandag 16 maart een bezoek aan Demcon in Delft. Dit is een geweldige gelegenheid om meer te weten te komen over Demcon en de vele verschillende technologieën en sectoren waarin ze actief zijn. Natuurlijk kunt u andere jonge professionals ontmoeten en ervaringen delen.
Het event is vrij toegankelijk, ook vor niet YIN leden.
Programma
Er wordt een (technische) bedrijfspresentatie en rondleiding gegeven en wordt je uitgedaagd om op een technische uitdaging in te spelen.
Daarna is er voldoende tijd om te netwerken met drankjes en hapjes in een ontspannen omgeving.
16:30 Inloop
16:45 Introductie Demcon
17:00 Demcon’s “technical challenge”
17:30 Tour (langs verschillende afdelingen)
18:30 Netwerken: drankjes & diner (@Demcon)
20:00 Deuren gaan dicht
De deuren gaan om 16.00 uur open.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: yin@hollandinstrumentation.nl
Plaats
Demcon, Delftechpark 23, 2628 XJ Delft
Gegevens
Datum: maart 16
Tijd: 16:30 – 20:00
Nieuws

donderdag 13 februari 2020
12 feb 2020 Kennissessie Blockchain
Op 12 februari organiseerde Technet haar eerste Kennissessie over blockchain. Met indrukwekkende sprekers en presentaties zijn we ingewijd in de wondere wereld van de blockchain technologie
Redmer Huizinga vertelde op een aangenaam heldere wijze welke reis hij maakt in “blockchain en bitcoin land”. Veel enthousiaste reacties, en zelfs verzoeken om zijn slides, door de aanwezige docent, Jordy Jansen van de Haagse Hogeschool, die na de maaltijd het stokje overnam en ons informeerde over de projecten die de Haagse hogeschool doet in het kader van Blockchain. Tevens een boeiend verhaal over Koios, het online leer systeem waar de Haagse mee werk en waar je de hbo-minor blockchain kunt volgen. Je vindt deze online op https://www.koios.online/. Mocht je de bijeenkomst hebben gemist, volgens Jordi komt veel hier weer aan de orde.
Rick Ros, van LTO network, pakte hierop het stokje over. Rick werkt regelmatig als opdrachtgever met de HHS en studenten werken met Rick samen aan projecten. Caspar Roelofs (Gimly), weet in de praktijk en ook tijdens de bijeenkomst het geheel aan elkaar te koppelen: Dat is de essentie van zijn aanpak, ontwikkel geen nieuwe technologie, maar ga technologie gebruiken die al klaar ligt. Rhet Oudkerk Pool (Europechain) verzorgde een boeiende afsluiting, door vanuit mondiaal perspectief alle voorgaande presentaties nog eens te benadrukken en de mondiale omvang van de blockchain-beweging en de eerstvolgende veranderingen (o.a. in social media) aan te kondigen. Zijn tip: Let op voice.com!
Gelukkig hebben we de foto’s nog.
- De presentatie van Rick Ros kun je hier downloaden.
- De presentatie van Redmer Huizinga kun je hier downloaden
Nieuws
donderdag 13 februari 2020
TU studenten beschikbaar in het Joint Interdisciplinary Projects
In het Joint Interdisciplinary Project (TU Delft) werken studenten van verschillende faculteiten samen aan een casestudy uit het bedrijfsleven.
Gedurende 10 weken inspireren en verassen de tweede jaar master studenten elkaar, de bedrijfscoach en de academische staf. Dit nieuwe onderdeel in het mastercurriculum van de TU Delft vormt vlak voor het afstuderen een brug naar de toekomstige professionele werkomgeving.
Het project is gericht op innovatieve ‘out of the box’ / ‘in the niche’ projecten: ‘real-life cases, creating real-world impact’. Aanvullende workshops worden gegeven door experts uit het bedrijfsleven en technisch wetenschappelijke staf, bijvoorbeeld: ‘technical feasibility, agile project management, ethics and engineering integrated design’.
Voor interesse in deelname en vragen kunt u contact opnemen met de projectcoördinator Birgit de Bruin: B.J.E.deBruin@tudelft.nl.
Tijdlijn: Aanmelden bedrijf en concept casestudy februari-maart. In maart worden de onderwerpen en bedrijven aangekondigd op de website. Inschrijving studenten april. Selectie mei. Match bedrijf-team juni. Start 31 augustus 2020.
Nadere info zie de website
Aankondiging

vrijdag 24 januari 2020
13/2 Community Drinks @ TUDelft Campus
Overgenomen bericht (bron)
On the 13th of February we invite you to experience the grand opening of the three-day festival Highlight Delft. Discover installations on the nexus of art and technology during the Highlight VIP Tour along 4 unique locations on the TU Delft Campus. The tour ends with the Community Drinks, our networking event where you can make more new meaningful connections with start-ups, companies, innovators and innovation partners.
Highlight Delft is a festival initiated by TU Delft Campus and Gemeente Delft, aimed at further strengthening our community of innovators. We believe that merging art and technology leads to innovative insights that will have societal impact.
Aanmelden via deze link
13th of February 2020
17:00 | Opening Highlight Delft and Highlight VIP Tour
@ P-SPORTS (Parking)
18:15 – 19:30 | Community Drinks
@ Bouwcampus