Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van Technet Delft

Vacature

maandag 1 maart 2021

VPInstruments zoekt een accountmanager

VPInstruments breidt het team uit met een Accountmanager binnendienst! De accountmanager binnendienst onderhoudt relaties met, en voert verkoopwerkzaamheden uit aan een wereldwijd netwerk van distributeurs in de technische industriesector en wil van de wereld een betere en duurzamere plek te maken!

Meer info vind je op deze pagina van VPinstruments

Aankondiging

woensdag 9 december 2020

Intelligent Robotics / Automation projects available at Haagse Hogeschool (Delft)

For the period February until June 2021 we are running at the Haagse Hogeschool in Delft, the minor Robotics and Vision Design. Students are learning about 2D and 3D computer vision, deep learning, robot control, optimization methods and work on the design, realisation and test of a robot (mobile or arm-type) or an automation system including a robot.

If you are interested to have a project team realizing a robotic system or want to know more about our minorprojects, just give a reply to this email or contact me by phone.

Kind regards,

Dr. ir. Rufus Fraanje

Hogeschoolhoofddocent Mechatronica en Smart Sensor Systems
De Haagse Hogeschool
Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving
Rotterdamseweg 137, 2628 AL, Delft, Nederland
+31 (0)6 439 27 159, p.r.fraanje@hhs.nl
Kamer: D1.055 (Ma – Do)
dehaagsehogeschool.nl

Uncategorized

dinsdag 24 november 2020

digitale werkplaats MKB

Van 11 januari t/m 21 februari 2021 organiseert de MKB Digiwerkplaats digitale sprints met 100 ICT studenten van De Haagse Hogeschool om aan digitale vraagstukken te werken van MKB ondernemers. Je kunt bij hen terecht voor praktische ondersteuning en advies voor jouw onderneming op het gebied van digitalisering. In de bijlage tref je een brochure aan met meer informatie.

De studenten kunnen diverse soorten hulp bieden. Denk daarbij aan:

·       Efficiënter werken op afstand
·       Een veilige overstap maken naar de Cloud
·       Security en Privacy (basisprincipes AVG)

Aan het doorlopen van de MKB Digiwerkplaats zijn geen kosten verbonden.
Je kunt je meteen aanmelden voor de MKB Digiwerkplaats en je hulpvraag stellen, de gekoppelde HBO/ICT student start vervolgens op 11 januari bij jouw bedrijf. Wil je eerst meer weten? Op 1 december om 16.00uorganiseert de MKB Digiwerkplaats een online informatiesessie.

Voor beide onderdelen kan je je aanmelden via de website:
https://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/digitale-sprint/

Uncategorized

donderdag 9 april 2020

Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is geopend

Per 2 april is het mogelijk om je aan te melden voor de subsidieregeling ‘Cyberweerbaarheid 2020’.

Heb je een idee of plan om bedrijven in jouw sector of regio digitaal veiliger te maken? Misschien komt jouw initiatief in aanmerking voor onze subsidieregeling! Je kunt je plan indienen tot en met 14 mei 2020 17:00 uur.

Inschrijven kan via de website van RVO en je vindt daar ook meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden.

Meer weten over cybersecurity? Klik hier.
Bron: Digital Trust Center

Uncategorized

woensdag 4 maart 2020

Royal HaskoningDHV kiest voor TU Delft Campus

Royal HaskoningDHV opent een vestiging voor 800 medewerkers in Delft, een internationaal knooppunt op het gebied van technologie, innovatie en kennisontwikkeling. Royal HaskoningDHV vestigt zich in 2024 in het monumentale voormalige faculteitsgebouw van Mijnbouw op de TU Delft Campus, aan de rand van de binnenstad. De medewerkers verlaten dan de huidige locaties in Den Haag en Rotterdam.

De gemeente Delft en de TU Delft zijn verheugd over de komst van het gerenommeerde ingenieursbureau. De komst van het bedrijf is voor de stad van grote betekenis in economisch opzicht. Daarnaast wil het bedrijf ook een maatschappelijke rol spelen in de stad en directe omgeving van het pand. Deze rol heeft betrekking op duurzaamheid, groen, onderwijs en arbeid.

Innovatie-ecosysteem
De komst van Royal HaskoningDHV zorgt voor een verdere versterking van het innovatie-ecosysteem rond de TU Delft. Het past daarmee goed in de bestaande campusstrategie van de TU Delft om het noordelijk deel van de campus te herinrichten en de voormalige faculteitsgebouwen daar, waaronder ‘Mijnbouw’, af te stoten. TU Delft was al voornemens het pand te verkopen. Ook wordt de inhoudelijke samenwerking met het ingenieursbureau uitgebreid, wat een belangrijke voorwaarde is voor bedrijven die zich op de TU Delft Campus willen vestigen.

Trots
“De TU Delft Campus is een van de toonaangevende locaties voor R&D in Europa. De afgelopen jaren hebben verschillende internationale bedrijven zich hier gevestigd om samen met ons te werken aan radicale innovaties. We zijn trots dat het internationaal vermaarde ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ervoor kiest om samen met ons dit innovatie-ecosysteem verder uit te bouwen. Een prachtige nieuwe bestemming voor het gebouw ‘Mijnbouw’”, reageert collegevoorzitter Tim van der Hagen.

Inspirerende omgeving
Het gebouw van de voormalige faculteit Mijnbouw in Delft, dat stamt uit 1912, biedt Royal HaskoningDHV de gelegenheid haar ambities verder te verwezenlijken. CEO Erik Oostwegel: “De TU Delft Campus is voor ons een inspirerende omgeving waar we kunnen samenwerken aan innovaties die de wereld een beetje beter maken. Onze eigen experts zullen, ondersteund door de architecten van Braaksma & Roos, een leidende rol hebben in het moderniseren en verduurzamen van het gebouw met behoud van het monumentale karakter. Het wordt een open plek waar collega’s, klanten maar ook studenten en omwonenden elkaar ontmoeten.”

Perfecte match
Burgemeester Marja van Bijsterveldt vindt Delft en Royal HaskoningDHV ’een perfecte match’: “Royal HaskoningDHV is een toonaangevend bedrijf dat uitstekend aansluit bij de Delftse kennisgebieden en onze stad van innovatie en technologie. De beoogde komst naar Delft is van grote meerwaarde voor de Delftse economie en werkgelegenheid en zal daar een blijvende impuls aan geven. Ik ben dan ook bijzonder verheugd over dit initiatief. Met de keuze voor het karakteristieke en monumentale gebouw ‘Mijnbouw’ wordt de oude grandeur van Delft verbonden met een moderne mondiaal opererende onderneming. Het is goed dat de gemeente en Royal HaskoningDHV daarbij inzetten op een zorgvuldige planontwikkeling met veel oog voor de directe omgeving.”

Science Centre
Royal HaskoningDHV is in overleg met de TU Delft om te komen tot een overeenkomst voor de aankoop van het pand. De planvorming is inmiddels gestart voor wat betreft ontwerp, omgevingsvergunning et cetera. Medewerkers van Royal HaskoningDHV en omwonenden van het pand zullen nauw betrokken worden bij dit proces. Momenteel is onder meer het Science Centre Delft gevestigd in het gebouw. Voor het Science Centre wordt gezocht naar een nieuwe locatie. In de tussentijd blijft het Science Centre gewoon open.

Uncategorized

vrijdag 21 februari 2020

Bezoek Demcon met YIN (Young Holland Instrumentation)

ALS GEVOLG VAN CORONA IS DIT EVENT UITGESTELD.

YIN (Young Holland Instrumentation) organiseert op maandag 16 maart een bezoek aan Demcon in Delft. Dit is een geweldige gelegenheid om meer te weten te komen over Demcon en de vele verschillende technologieën en sectoren waarin ze actief zijn. Natuurlijk kunt u andere jonge professionals ontmoeten en ervaringen delen.
Het event is vrij toegankelijk, ook vor niet YIN leden.

Programma
Er wordt een (technische) bedrijfspresentatie en rondleiding gegeven en wordt je uitgedaagd om op een technische uitdaging in te spelen.
Daarna is er voldoende tijd om te netwerken met drankjes en hapjes in een ontspannen omgeving.

16:30 Inloop
16:45 Introductie Demcon
17:00 Demcon’s “technical challenge”
17:30 Tour (langs verschillende afdelingen)
18:30 Netwerken: drankjes & diner (@Demcon)
20:00 Deuren gaan dicht

De deuren gaan om 16.00 uur open.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: yin@hollandinstrumentation.nl

Plaats
Demcon, Delftechpark 23, 2628 XJ Delft

Gegevens
Datum: maart 16
Tijd: 16:30 – 20:00

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende › Laatste »