Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van Technet Delft

Aankondiging

maandag 10 juli 2023

Regionale Investor Readiness Program van Start

Informatiebijeenkomst 23-8, deadline aanmelding 30-8, start programma 5-10

Namens Innovation Quarter hierbij het bericht dat op donderdag 5 oktober de volgende editie van het regionale Investor Readiness Program (IRP) start. Het wordt een Engelstalige editie, die plaatsvindt als onderdeel van DigitalZH. Daarvoor zijn we op zoek zijn naar 10 tot 12 startups of innovatief MKB’ers die werken aan digitaliseringsoplossingen voor o.a. het MKB (denk bijvoorbeeld aan AI, robots, Internet of Things, 3D-printing, cybersecurity, etc.), binnen minimaal één van de volgende sectoren: maakindustrie (incl. hi-tech & space), glastuinbouw en/of haven & maritieme industrie. Deelname aan een IRP vergt geen financiële bijdrage van een bedrijf, maar wel een serieus commitment qua tijd en beschikbaarheid (reken op circa 20 uur per week).

Het helpt daarbij als potentiële deelnemers zo veel mogelijk passen binnen de ‘profielschets’, er zal uiteindelijk wel nog een selectie plaatsvinden. Aanmelding voor het IRP loopt via deze website; daar staat ook uitgebreide informatie over het programma, planning en aanpak. Mocht een bedrijf twijfelen over deelname, dan vindt er op woensdag 23 augustus een online informatiesessie plaats. Hierin wordt de inhoud van het IRP verder toegelicht, stelt de trainer zich voor en is er voldoende ruimte tot het stellen van vragen. Aanmelding voor de informatiesessie kan hier. Deadline voor aanmelding voor het IRP is woensdag 30 augustus.

Meer informatie kan opgevraagd worden bij:

didier.limpens@innovationquarter.nl

of jacqueline.schardijn@innovationquarter.nl

 

Aankondiging

maandag 6 maart 2023

Projectenbeurs 29 maart 2023 Innovation Playground HHS Den Haag

29 maart 16:00-18:00u

Innovation Playground, De Haagse Hogeschool, Den Haag

De Betafactory van De Haagse Hogeschool organiseert binnenkort weer een projectenbeurs!

De projectenbeurs is hèt moment om in contact te komen met onze opleidingen en onderzoekers voor het uitzetten van (multi)disciplinaire projecten binnen de faculteit Technology, Innovatie & Samenleving. Zie ook het filmpje. Deze beurs biedt een mooie kans om samen te kijken naar wat er mogelijk is en waaraan een bedrijfsproject moet voldoen.

Let op: Deze wordt gehouden op woensdag 29 maart 16.00 – 18.00 uur op de hoofdvestiging in Den Haag in Innovation Playground. Adres: Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag.

(dus niet in de Betafactory in Delft)

De opzet van de projectenbeurs is die van een beursvloer: bedrijven en collega’s die een opdracht beschikbaar hebben, kunnen langs de opleidingsstands lopen en hun opdracht bespreken. Voor docenten en onderzoek is het een mooie gelegenheid om te zien wat voor projecten gevraagd worden, voor bedrijven is het een ‘reality check’; is mijn opdracht geschikt voor studenten?

Projecten en uw aanwezigheid kunnen aangemeld worden door dit formulier in te vullen (bij voorkeur voor 22 maart).

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 

Aankondiging

maandag 6 maart 2023

ZIE 2023: De Technologische Industrie

21-maart 10.00-17.30u

Van Nelle Fabriek Rotterdam

Aangezien Technet Delft partner is van het hightech netwerk zijn onze leden van harte welkom op het ZIE Event.

ZIE 2023: De technologische industrie
Hét verbindende kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse maakindustrie, voor opdrachtgevers en toeleveranciers

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële geschiedenis, ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden bovendien de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is cross-sectorale samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van het ZIE 2023: het technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum samen organiseren op 21 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, o.a. van Jan van de Tempel (CEO Ampelmann Operations), Mathijs Bouman (journalist en econoom) en Henry Wery (TU Delft). De paneldiscussie met o.a. Rob Postma, CEO van Airbus NL, heeft als thema: ‘Het belang van techniekonderwijs voor een succesvolle samenwerking’. Op de Expo profileren 80 bedrijven en organisaties zich op verschillende thema’s.

Dit is ZIE 2023

– Boeiend congresprogramma met keynotes en technologielezingen
– Inspirerende expo met 80 deelnemers
– Interessante innovaties en demo’s
– Honderden bezoekers, dus veel netwerkmogelijkheden

Klik hier voor meer informatie. Schrijf u hier direct gratis in voor ZIE 2023.

Aankondiging

woensdag 8 februari 2023

Tour bij Highlight -update!-

17 februari 17:00u

Delft - The Social Hub

Teun Verkerk (programmamanager bij Highlight) wil op vrijdag 17 februari een VIP-tour geven speciaal voor (technische) bedrijven. 17:00-19:30u, verzamelen bij de The Social Hub (Van Leeuwenhoekpark 1)

Kosten: in tegenstelling tot eerder bericht kunnen de eerste 20 Technetleden die zich aanmelden gratis deelnemen

(Aanmelden kan door een mail te sturen naar emailadres van Technet, of prive whatsapp bericht naar Herry Bruins)

 

 

In memoriam

maandag 6 februari 2023

Piet Vos [1940—2023]

Op 6 januari 2023 is ons erelid, Piet Vos, op 82-jarige leeftijd overleden. Piet was al vrij snel na de oprichting van Technet Delft begin jaren ’90 een actief bestuurslid. Door zijn belangstelling in de techniek sloeg hij, als vertegenwoordiger van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) geen bijeenkomst over. Samenwerken en verbinden zat in zijn bloed, hij was dan ook altijd bezig om contacten te leggen binnen de vereniging en netwerken.

In 2002 is Piet officieel afgetreden als bestuurslid van Technet. In de jaren daarna leverde hij grote bijdragen aan Technet: hoofdredacteur van het Jaarboek 2004 en het Jaarboek 2010. Verder speelde hij een actieve rol in de webredactie.

Eenmaal met pensioen ging heeft hij zich jarenlang voor onze vereniging ingezet door de communicatie met de media te verzorgen. Daarnaast heeft bij hij het archief van de beginjaren van Technet geïnventariseerd en onderhouden. Een deel hiervan is terug te vinden in de stadsarchieven van de gemeente Delft.

Wegens zijn bijzondere verdiensten voor Technet is Piet in 2016 benoemt tot erelid van de vereniging.

Ook toen hij in de buurt van Nijmegen ging wonen, kwam Piet nog met grote regelmaat op de Technet bijeenkomsten. Dit heeft hij volgehouden tot zijn gezondheid het niet mogelijk maakte om de avonden bij te wonen. Het contact met hem en zijn interesse in Technet is altijd gebleven.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de tijd die we met Piet hebben mogen hebben en de bijdrage die hij zo onbaatzuchtig heeft geleverd aan de vereniging. We missen hem als actief lid maar nog meer als goede vriend.

Aankondiging

dinsdag 18 oktober 2022

18 oktober: Technet aanwezig op de ZIE Hi Delta

Dit jaar richt ZIE Hi Delta haar pijlen op de brede maakindustrie in Zuid-Holland en is Technet en haar leden uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De dag staat in het teken van verregaande digitalisering in je bedrijf, om klaar te zijn voor de toekomst.

Er zijn interessante break-out sessies onder andere op het gebied van cybersecurity, HR-beleid in tijden van personeelsschaarste, Industrie 4.0, elektronenoptiek en de energietransitie op het gebied van waterstof. Je kunt met deze kennis al ingezette stappen in je eigen bedrijf verder optimaliseren, of juist tot een beter overwogen keuze komen voor investeringen. Kom langs om elkaar te ontmoeten en te netwerken!

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 6 Volgende › Laatste »