Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

Zomeruitje

16 juli 2019 van 15:30 tot 21:00 uur

Delft

Ook dit jaar organiseert Technet Delft een gezellig zomeruitje om met elkaar bij te praten in een informele setting. Deze keer gaan we weer eens wat cultureels doen en maken we een stadswandeling door Delft met een gids van Via Vanessa. Tijdens de wandeling gaan we ook een bezoek brengen aan de Bierfabriek om daar meer te leren over het brouwproces. Uiteraard met de onvermijdelijke productconfrontatie aan het einde, wat er met goed weer vast in gaat. Tot slot maken we een kleine vaartocht van het Oostplantsoen naar het restaurant Pavarotti in het oude stationsgebouw. Hier gaan we tot slot genieten van een 3-gangenmenu met passende wijnen en drankjes.

Tot dinsdag 16 juli!

Technet bezoekt de Waterstraat / the Green Village

18 juni 2019 van 12:00 tot 19:00 uur

Waterstraat in Delft, Green Village (terrein van de TU Delft tegenover het Sportcentrum)

Op dinsdag 18 juni worden Technet leden uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst ‘Klimaatadaptatie#hoe dan?’ op de Waterstraat in Delft gelegen op de Green Village een terrein van de TU Delft tegenover het Sportcentrum.

Het Hoogheemraadschap van Delfland, TU Delft VPDelta en The Green Village ontwikkelen de Waterstraat een levensechte testomgeving (‘proeftuin’) voor experimenten, onderzoeken en demonstraties.

Ondernemers, onderzoekers en gebiedsbeheerders werken hier samen aan nieuwe innovatieve producten om beter om te gaan met wateroverlast in de stad als gevolg van het veranderde klimaat in Nederland.

De Waterstraat biedt de mogelijkheid om concepten en producten te testen, te ontwikkelen en te demonstreren.

Let op, deze bijeenkomst begint eerder dan gebruikelijk. Mocht u alleen aan de demonstraties willen deelnemen, dan is dat uiteraard ook mogelijk, de borrel is tot uiterlijk 19:30!

Technet bezoekt Priva

21 mei 2019 van 17:30 tot 21:30

Priva

Op 21 mei bezoekt Technet Delft wederom één van haar leden, deze keer zijn we te gast bij Priva. We krijgen een rondleiding met uitleg over de vertical farm en er worden 3 presentaties gegeven over verschillende innovatieve producten die Priva aanbiedt.

Algemene ledenvergadering ’19

27 maart 2019 van 17:00 tot 22:00

TU Delft, faculteit 3ME, zaal I

Op 27 maart is er een Algemene Ledenvergadering voor Technet Delft. Deze vindt plaats bij de TU Delft, faculteit 3ME, zaal I.

Themabijeenkomst: Energie- en klimaatakkoord

16 april 2019 van 17:00 tot 20:30 uur

Technet Delft

Graag nodigen we u uit voor de Technet bijeenkomst met als thema ‘De kosten van het Energie- en Klimaatakkoord’.

Tijdens deze  bijeenkomst nemen 2 Technet leden: Hans Keuken, directeur PDC (Product Design Centre) en een van de oprichters van Technet, en Theo Wolters, Fabrique Event ons mee op reis door ‘Het Energieakkoord voor Duurzame Groei’ (sept. 2013) en aan de opvolger van het Energieakkoord, het Klimaatakkoord waaraan afgelopen jaren gewerkt is en waarvan recent vlak voor de Provinciale verkiezingen PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) en CPB (Centraal Planbureau)  met (voorlopige)doorrekeningen van kosten zijn gekomen. De kosten van het Klimaatakkoord komen bovenop die van het Energieakkoord.

Omdat er geen informatie –lees geen cijfers over kosten beschikbaar waren- en dus geen afweging gemaakt kon worden tussen de verschillende maatregelen  hebben de Stichting Milieu, Wetenschap&Beleid (Theo Wolters) en de in energie gespecialiseerde  ingenieursbureaus BreedofBuilds en Process Design Center besloten deze berekeningen zelf te doen, wat geresulteerd heeft in een uitgebreide spreadsheet (‘De uitgaven aan het Energieakkoord’). De spreadsheet in het rapport ‘De kosten van het Energieakkoord’ de KEA-spreadsheet genoemd (KEA= Kosten EnergieAkkoord)  vormt de basis van het rapport (https://www.energietransitie.net). Diverse aannames in de spreadsheet kunnen door gebruikers zelf worden aangepast. De gebruiker kan dan direct zien hoe aannames doorwerken in de kosten en baten. In de KEA-spreadsheet staan ‘nationale kosten’ centraal. Dit zijn uitgaven of maatregelingen die netto gevolgen hebben voor de rijksbegroting of de kosten voor de burger. De KEA-spreadsheet kan ook door provincies, gemeenten gebruikt worden om kosten van (uitvoerings)maatregelen zichtbaar te maken.

« Eerste ‹ Vorige 1 5 13 14 15 16 Volgende › Laatste »