25 oktober: Technet op bezoek bij Process&Energy (TU Delft)

dinsdag 25 oktober 2022 - 17:00 tot 20:30

Leeghwaterstraat 39, 2628 CB Delft

Omschrijving

Bij de afdeling Process&Energy (P&E) van de Faculteit 3ME, TU Delft zijn we 25 oktober as te gast en krijgen we een update wat daar aan onderzoek wordt uitgevoerd op het gebied van energietransitie en grondstoffentransitie, en hoe P&E hierin haar bijdrage levert. Want om de klimaatdoelen van 2050 te halen moeten we naast fossiele brandstoffen ook van fossiele grondstoffen afstappen. Op naar circulaire koolstof dus!

Wiebren de Jong zal een globaal overzicht geven van het onderzoek dat bij P&E uitgevoerd wordt, en ons een rondleiding geven langs de faciliteiten. Daarnaast vertelt Luis Cutz over zijn onderzoek naar het toepassen van biomassa (in het engels).

Naast onderzoek wordt ook hard gewerkt aan het realiseren van toepassingen onder andere bij ZEF (Zero Emission Fuels). Jan van Kranendonk, een van de co-founders naast Hessel Jongebreur en Ulrich Starke, gaat ons vertellen hoe CO2 direct uit de atmosfeer ‘gevangen’ kan worden, en uiteindelijk omgezet wordt in Methanol in zgn ‘Micro-Plant&solar methanol farms’.

Programma

17:00     Inloop en koffie, thee

17:30     Presentatie “What drives us at P&E” door Wiebren de Jong, hoogleraar Large-Scale Energy Storage

18:00     Presentatie  “How to valorize the unused and  unrecyclable biomass”  door Luis Cutz

18:30    Elevator pitches

18:35     Rondleiding door P&E

19:00     Buffet

19:30    Presentatie ZEF (Zero Emission Fuels) “How we capture and convert CO2 into valuable circular liquid Methanol” door Jan van Kranendonk, co-founder ZEF

20:00    Netwerken, drankjes

20:30     Afsluiting

25 oktober: Technet op bezoek bij Process&Energy (TU Delft)

Inschrijven bijeenkomst

ik kom wel/niet naar deze bijeenkomst

Ik heb de volgende dieetwensen

Ik neem een introducee mee

Ik weet van deze bijeenkomst via: