22 maart – Technet op bezoek bij Groen Agro Control

22 maart 2022 (LET OP: dit is de 4e dinsdag van maart!)

Groen Agro Control, Distributieweg 1, 2645 EG, Delfgauw (voldoende P-plaatsen op eigen terrein)

Omschrijving

Het mag weer en we gaan ervoor: de eerste “live” bijeenkomst van Technet in 2022!!! We hebben er ontzettend veel zin in om elkaar weer te kunnen ontmoeten. En dat het dan ook nog bij gewaardeerd lid, Groen Agro Control (GAC), maakt het alleen maar nog leuker. We krijgen uitleg over de technieken die GAC toepast en een rondleiding in het bedrijf met de laboratoria. Naast GAC zal ook Sendot een presentatie geven over haar activiteiten. Een korte beschrijving van beide bedrijven vind je hieronder.

 

Groen Agro Control

De activiteiten van Groen Agro Control zijn een unieke combinatie van technisch gerichte dienstverlening en expertise gericht op bedrijven op het gebied van tuinbouw, handel in groente en fruit en voedselveiligheid. De verbinding tussen laboratoriumanalyses en specifieke expertise van specialisten resulteert in de ontwikkeling van effectieve en innovatieve oplossingen. De dienstverlening is gefocust op twee centrale thema’s: (1) Optimalisatie van productie en kwaliteit (2) Optimalisatie van voedselveiligheid.

Bert van Tol zal ons meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar van zijn bedrijf, en ons meer vertellen over de nieuwste ontwikkelingen. Bert is ook nauw betrokken, initiatienemer, investeerder bij Sendot.

 

Sendot

Sendot Research is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van opto-chemische, optische sensoren gebaseerd op fluorescentie. Deze sensoren worden momenteel vooral toegepast in de agri-markt. Zowel de zuurstofsensor (gebaseerd of fluorescentie quenching) maar zeker ook de fotosynthese sensor worden meer een meer toegepast/ingezet bij de optimalisering van teelt strategieën om daarbij een zo laag mogelijk energieverbruik te kunnen realiseren. De zuurstofsensor wordt ook gebruikt voor metingen in het wortelmilieu (een relatief onontgonnen gebied). Ook een pH en een CO2 sensor gebaseerd op dit principe zijn in ontwikkeling. Sendot research ontwikkelt ook sensor platforms voor derden. Momenteel staan naast een intensieve applicatie ontwikkeling, ook de ontwikkeling van een tweede generatie sensor platform centraal waarbij vooral de efficiëntie van de meting (batterijduur) maar ook de draadloze ontsluiting van de data hoog op de agenda staan.

 

In zijn presentatie zal Arie kort ingaan op de principes en de toepassing van de Sendot sensoren. Kijk alvast op de website: www.sendot.nl

 

Programma

17:15     Inloop met koffie, thee

17:30     Introductie Delft Research Group/Groen AgroControl door Bert van Tol (directeur)

18:00     Introductie  Sendot door Arie Draaijer (Business Manager)

18:30     Rondleiding DRG/GAC

19:15     Netwerken onder het genot van een drankje, broodje en soep

20:00     Afsluiting

22 maart – Technet op bezoek bij Groen Agro Control

Inschrijven bijeenkomst

ik kom wel/niet naar deze bijeenkomst

Ik heb de volgende dieetwensen

Ik neem een introducee mee

Ik weet van deze bijeenkomst via: