Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van Technet Delft

Aankondiging

maandag 21 augustus 2023

ScaleNL Accelerator West Coast 2023 Program

Vanuit het ScaleNL Accelerator West Coast 2023 Program ontvingen we onderstaande informatie:

Apply NOW to the ScaleNL Accelerator West Coast 2023 Program – Your Fastpass to US Market Entry.
Calling on innovative Dutch tech founders that want to enter the US market – applications are OPEN for the ScaleNL West Coast Accelerator program!
 Are you the founder of a Dutch tech startup? And are you looking to scale and/or fundraise in the US within 12-24 months? Then join the ScaleNL Accelerator program which will position you to enter the US market competitively from day 1! ScaleNL supports tech businesses working on innovative, scalable and sustainable solutions

About the Accelerator
ScaleNL will select 10 promising founders to take part in a three-month program filled with expert sessions, coaching and mentoring. Topics such as fundraising, go-to-market strategy and pitching to investors will be covered by top experts. At the end of the program, the founders will come to the West Coast and meet the local ScaleNL network of stakeholders, investors, and many more. The purpose of the program is to provide a soft landing to the US

meer info op: https://scalenl.com/accelerator/

Aankondiging

maandag 21 augustus 2023

Neostove heeft vraag voor Technet Delft leden

Een vraag vanuit het Delftse netwerk:

Het startup bedrijf NeoStove BV bouwt SpacePan – een efficiënte kookpan om het kookgasverbruik voor de horeca te halveren.

Ze hebben een aantal praktische vragen, wellicht is een van de Technet Delft leden bereid en in staat om wat hulp te bieden:

  • We zijn actief op zoek naar een productiepartner voor metaalgieten (aluminium) in Nederland?
  • Is iemand uit het netwerk bereid om wat ervaring met de MIT R&D regelingen te delen?
  • Tips voor de pilot-productiefase van metalen gegoten onderdelen?

Monique Martens van de Gemeente Delft brengt jullie graag met elkaar in contact! (#mmartens-apestaart-delft.nl)

Aankondiging

maandag 10 juli 2023

Regionale Investor Readiness Program van Start

Informatiebijeenkomst 23-8, deadline aanmelding 30-8, start programma 5-10

Namens Innovation Quarter hierbij het bericht dat op donderdag 5 oktober de volgende editie van het regionale Investor Readiness Program (IRP) start. Het wordt een Engelstalige editie, die plaatsvindt als onderdeel van DigitalZH. Daarvoor zijn we op zoek zijn naar 10 tot 12 startups of innovatief MKB’ers die werken aan digitaliseringsoplossingen voor o.a. het MKB (denk bijvoorbeeld aan AI, robots, Internet of Things, 3D-printing, cybersecurity, etc.), binnen minimaal één van de volgende sectoren: maakindustrie (incl. hi-tech & space), glastuinbouw en/of haven & maritieme industrie. Deelname aan een IRP vergt geen financiële bijdrage van een bedrijf, maar wel een serieus commitment qua tijd en beschikbaarheid (reken op circa 20 uur per week).

Het helpt daarbij als potentiële deelnemers zo veel mogelijk passen binnen de ‘profielschets’, er zal uiteindelijk wel nog een selectie plaatsvinden. Aanmelding voor het IRP loopt via deze website; daar staat ook uitgebreide informatie over het programma, planning en aanpak. Mocht een bedrijf twijfelen over deelname, dan vindt er op woensdag 23 augustus een online informatiesessie plaats. Hierin wordt de inhoud van het IRP verder toegelicht, stelt de trainer zich voor en is er voldoende ruimte tot het stellen van vragen. Aanmelding voor de informatiesessie kan hier. Deadline voor aanmelding voor het IRP is woensdag 30 augustus.

Meer informatie kan opgevraagd worden bij:

didier.limpens@innovationquarter.nl

of jacqueline.schardijn@innovationquarter.nl

 

Aankondiging

maandag 6 maart 2023

Projectenbeurs 29 maart 2023 Innovation Playground HHS Den Haag

29 maart 16:00-18:00u

Innovation Playground, De Haagse Hogeschool, Den Haag

De Betafactory van De Haagse Hogeschool organiseert binnenkort weer een projectenbeurs!

De projectenbeurs is hèt moment om in contact te komen met onze opleidingen en onderzoekers voor het uitzetten van (multi)disciplinaire projecten binnen de faculteit Technology, Innovatie & Samenleving. Zie ook het filmpje. Deze beurs biedt een mooie kans om samen te kijken naar wat er mogelijk is en waaraan een bedrijfsproject moet voldoen.

Let op: Deze wordt gehouden op woensdag 29 maart 16.00 – 18.00 uur op de hoofdvestiging in Den Haag in Innovation Playground. Adres: Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag.

(dus niet in de Betafactory in Delft)

De opzet van de projectenbeurs is die van een beursvloer: bedrijven en collega’s die een opdracht beschikbaar hebben, kunnen langs de opleidingsstands lopen en hun opdracht bespreken. Voor docenten en onderzoek is het een mooie gelegenheid om te zien wat voor projecten gevraagd worden, voor bedrijven is het een ‘reality check’; is mijn opdracht geschikt voor studenten?

Projecten en uw aanwezigheid kunnen aangemeld worden door dit formulier in te vullen (bij voorkeur voor 22 maart).

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 

Aankondiging

maandag 6 maart 2023

ZIE 2023: De Technologische Industrie

21-maart 10.00-17.30u

Van Nelle Fabriek Rotterdam

Aangezien Technet Delft partner is van het hightech netwerk zijn onze leden van harte welkom op het ZIE Event.

ZIE 2023: De technologische industrie
Hét verbindende kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse maakindustrie, voor opdrachtgevers en toeleveranciers

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële geschiedenis, ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden bovendien de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is cross-sectorale samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van het ZIE 2023: het technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum samen organiseren op 21 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, o.a. van Jan van de Tempel (CEO Ampelmann Operations), Mathijs Bouman (journalist en econoom) en Henry Wery (TU Delft). De paneldiscussie met o.a. Rob Postma, CEO van Airbus NL, heeft als thema: ‘Het belang van techniekonderwijs voor een succesvolle samenwerking’. Op de Expo profileren 80 bedrijven en organisaties zich op verschillende thema’s.

Dit is ZIE 2023

– Boeiend congresprogramma met keynotes en technologielezingen
– Inspirerende expo met 80 deelnemers
– Interessante innovaties en demo’s
– Honderden bezoekers, dus veel netwerkmogelijkheden

Klik hier voor meer informatie. Schrijf u hier direct gratis in voor ZIE 2023.

Aankondiging

woensdag 8 februari 2023

Tour bij Highlight -update!-

17 februari 17:00u

Delft - The Social Hub

Teun Verkerk (programmamanager bij Highlight) wil op vrijdag 17 februari een VIP-tour geven speciaal voor (technische) bedrijven. 17:00-19:30u, verzamelen bij de The Social Hub (Van Leeuwenhoekpark 1)

Kosten: in tegenstelling tot eerder bericht kunnen de eerste 20 Technetleden die zich aanmelden gratis deelnemen

(Aanmelden kan door een mail te sturen naar emailadres van Technet, of prive whatsapp bericht naar Herry Bruins)

 

 

1 2 3 6 Volgende › Laatste »