Bedrijven

TU Delft

TU Delft
TU Delft

TU Delft

De universiteit is voortgekomen uit de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, die op 8 januari 1842 werd gesticht, met steun van koning Willem II. De eerste directeur en grondlegger was Antoine Lipkens. Kort na de oprichting kreeg de academie haar eerste huisvesting aan de Oude Delft 95.

Op 2 mei 1863 werd het technisch onderwijs in Nederland wettelijk gereglementeerd, en daarbij gebracht in de sfeer van het middelbaar onderwijs. Bij Koninklijk Besluit werd het jaar daarop, op 20 juni 1864 de Koninklijke Akademie opgeheven, en werd Delft aangewezen als plaats voor de vestiging van een Polytechnische School. De naam Technische Hoogeschool van Delft deed zijn intrede bij de wet van 22 mei 1905. Het academisch niveau van de opleiding werd daarmee erkend, en de Hoogeschool kreeg de status van universiteit. Ook het promotierecht werd daarmee ingevoerd. Het aantal studenten in die tijd lag rond de 450. Rechtspersoonlijkheid kreeg de Hogeschool bij de wet van 7 juni 1956. Ten slotte werd wettelijk geregeld dat de naam Technische Hogeschool Delft per 1 september 1986 zou worden veranderd in Technische Universiteit Delft, om verwarring te voorkomen met instellingen voor hoger beroepsonderwijs die zich hogeschool gingen noemen.

Femto Engineering BV

Femto Engineering BV
Femto Engineering BV

Femto Engineering BV

Femto Engineering is een ingenieursbureau uit Delft dat gespecialiseerd is in de mechanica. Femto biedt sinds 1997 oplossingen voor vraagstukken die spelen bij de ontwikkeling van producten en constructies. Met een gedegen kennis en jarenlange ervaring in verschillende branches, zijn alle kwaliteiten in huis om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware bedrijven van advies te voorzien. Vermoeiingsberekeningen, knik- en eigenwaardeproblemen, producten van composiet of rubber materiaal, niet-lineaire analyses met contact, plasticiteit of grote vervormingen behoren tot de toepassingen van het brede scala van succesvol afgeronde simulatieprojecten. Sinds enkele jaren legt Femto zich ook toe op het uitvoeren van CFD-simulaties aan computerkasten (koeling), warmte wisselaars, airducting in galleys, klotsende vloeistoffen in tanks en het gedrag van schepen in water.

Daarnaast is Femto Engineering hèt adres in de BeNeLux voor geavanceerde CAE-software van Siemens PLM Software, wereldmarktleider op het gebied van PLM-software. Welke simulaties u ook wilt uitvoeren, Femto heeft een oplossing die door middel van de bekende pre-postprocessor Femap wordt aangestuurd en NX Nastran als solver. Uiteraard verzorgt Femto ook ondersteuning en trainingen op maat voor een gedegen en effectief gebruik.

Femto Engineering is a company that is specialized in performing all sorts of CAE-analyses. Not only finite element analyses (FEA) such as (post-)buckling, non-linear (plasticity, impact and contact) analyses, but also computational fluid dynamics (CFD) like free surface flow, sloshing, heat transfer and fluid-structure interaction. Femto has performed various simulations for a variety of clients in practically all industries. Having more than 13 years of experience in the field of CAE, we can help our clients to get a grip on the physical behaviour of their products, processes and constructions.

In addition to our consultancy activities, we are also partner of Siemens PLM Software. Femto Engineering is the Siemens CAE-software reseller BeNeLux. We provide our clients with Femap, the advanced engineering simulation software program that creates finite element analysis models of complex engineering products and systems, NX Nastran, world's most used FE-solver and NX CAE, flagship of Siemens PLM Software when it comes to FEA. Femto Engineering also provides training and support for the use of these software packages.