januari, 2019

22jan17:3021:30Bijeenkomst voorbijBezoek aan Hyperion Technologies - Let op: 4e dinsdag van de maand!

Lees meer

Details bijeenkomst

Op dinsdag 22 januari (let op: 4e dinsdag van de maand deze keer!) brengt Technet Delft een bezoek aan Hyperion Technologies. Technet Delft lid Hyperion Technologies is gespecialiseerd in hoogwaardige, geminiaturiseerde componenten voor kleine ruimtevaartuigen. De eerste Technet Delft bijeenkomst van het jaar heeft een groot aantal interessante presentaties voor u in petto met de focus op de ruimtevaart.

Programma

17:00   Inloop

17:30   Welkomstwoord door Bert Monna (CEO) en Steven Engelen (CTO) van Hyperion Technologies

17:45   Presentatie Bert Monna, CEO Hyperion Technologies “De voordelen van kleine satellieten

Hyperion Technologies is actief op het gebied van componenten voor kleine satellieten. Hierbij moet gedacht worden aan satelleiten zo groot als een (flink) melkpak. Tot voor kort nog uitsluitend “academisch”, momenteel ook zeer interessant vanuit commercieel oogpunt. Er staan steeds meer constellaties van kleine satellieten op stapel. Een van de toepassingen van kleine satellieten is IoT vanuit de ruimte, waarmee sensoren van over de gehele aarde kunnen worden uitgelezen.

18:15   Presentatie Maarten Engelen, CTO Hiber “Lancering van 2 satellieten binnen 2,5 jaar”

Hiber is een startup die recent (november 2018) twee satellieten heeft gelanceerd die IoT-diensten kunnen aanbieden. In de presentatie zal Hiber vertellen over de technologie, de toepassingen en de manier waarop zij in korte tijd dit voor elkaar hebben gekregen.

18:45   Introductie Masterclass door Peter en Marit Klapwijk, 2 Harvest “Van inspiratie naar creatie

Een masterclass voor creatieve denkers, doeners, ontwikkelaars en ondernemers. Keuzes maken en goed kiezen zijn kritische succesfactoren voor iedere onderneming. Er zijn veel zaken op basis waarvan je die keuzes kunt maken. Sociale, politieke en economische factoren bepalen beslist mee bij hoe succesvol een gekozen ontwikkeling, strategie of creatie uitpakt. Er is één belangrijke factor die vaak ondergewaardeerd wordt en dat ben jijzelf. Jouw eigen

19:00   Diner

19:45   Jeroen Wink, CEO Dawn Aerospace “Ontwikkeling van een herbruikbare raket

Dawn Aerospace is het jongste bedrijf in deze reeks, officieel opgericht in september 2018, maar stijgt tot grote hoogte.Dawn Aerospace richt zich op het lanceren van kleine satellieten. Daartoe ontwikkelen zij een, die zich deels als vliegtuig gedraagt.
De snelle ontwikkeling van Dawn Aerospace en de technologie zullen zijn graag delen met Technet.

20:15   Presentatie Dr A.C.J. Vermeulen, TU Delft “Mission to Mars

Angelo Vermeulen is een Belgisch kunstenaar en bioloog die als enige Europeaan door de NASA werd geselecteerd en later aangesteld als bemanningscommandant van HI-SEAS, een vier maanden durende nagebootste reis naar de planeet Mars.

20:45   Borrel

Tijd

(Dinsdag) 17:30 - 21:30

Locatie

Hyperion Technologies

Vlinderweg 2

Aanmelden voor dit evenement

Aanmelden is op dit moment gesloten

Please let us know if you can make it to the event.

Guests List Attending 27

KZJZ+1JWPWRVHvKv+1FTWSLSTSEPEMHmAMNMPK+1READLd+1HdgB+1

List of guests not attending to this event Not Attending 7

RZTWRVLvAvbnJK

Kunt u niet aanwezig zijn bij deze bijeenkomst?Wijzig mijn aanmelding